Uppdrag

Vinge har biträtt Nick’s i 100 MUSD finansieringsrunda

29 oktober 2021

Vinge har biträtt foodtech-bolaget Nick’s, som tillhandahåller sockerfri glass och snacks, i deras största kapitalanskaffning hittills.

Bolaget tar in 100 miljoner USD i en investeringsrunda som leds av Kinnevik. I kapitalanskaffningen deltar även Temasek, Ambrosia Investments, Gullspång Invest, Peak Bridge, Capagro och Nicoya, tillsammans med andra befintliga aktieägare.

Nick’s lanserades för fyra år sedan och finns idag på 16 marknader. På den amerikanska marknaden återfinns Nick’s produkter numera i cirka 6.700 butiker. Det nya kapitalet ska främst användas till att stärka Nick’s tillväxt på de nordamerikanska och europeiska marknaderna.

Vinges team består av Daniel Rosvall, Maria Dahlin Kolvik, Jonathan Riddersholm och Ebba Nyberg.

Relaterat

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023

Vinge har rådgivit The Weir Group i samband med dess förvärv av Sentiantechnologies AB ("Sentian")

The Weir Group, ett globalt och världsledande företag inom gruvteknologi, har förvärvat 100% av aktierna i Sentian, en Sverigebaserad utvecklare av AI-lösningar som optimerar processer rörande mineralbearbetning.
23 november 2023

Vinge har biträtt CDPQ i samband med en investering i Northvolt

Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) har investerat 150 miljoner USD i Northvolt genom ett konvertibelt lån. Investeringen kommer användas för att finansiera byggandet av den nya batterifabriken Northvolt Six i Québec. När fabriken är färdigställd kommer den ha en årlig produktionskapacitet på upp till 60 GWh.
21 november 2023