Uppdrag

Vinge har biträtt Nick’s i 100 MUSD finansieringsrunda

29 oktober 2021

Vinge har biträtt foodtech-bolaget Nick’s, som tillhandahåller sockerfri glass och snacks, i deras största kapitalanskaffning hittills.

Bolaget tar in 100 miljoner USD i en investeringsrunda som leds av Kinnevik. I kapitalanskaffningen deltar även Temasek, Ambrosia Investments, Gullspång Invest, Peak Bridge, Capagro och Nicoya, tillsammans med andra befintliga aktieägare.

Nick’s lanserades för fyra år sedan och finns idag på 16 marknader. På den amerikanska marknaden återfinns Nick’s produkter numera i cirka 6.700 butiker. Det nya kapitalet ska främst användas till att stärka Nick’s tillväxt på de nordamerikanska och europeiska marknaderna.

Vinges team består av Daniel Rosvall, Maria Dahlin Kolvik, Jonathan Riddersholm och Ebba Nyberg.

Relaterat

Vinge biträder J2 Sourcing AB

Vinge har biträtt J2 Sourcing AB i samband med dess förvärv av AAAAA Nordic AB, en svensk återförsäljare av elektronikkomponenter.
23 maj 2024

Vinge företräder Axcel i samband med försäljningen av Loopia Group till team.blue

Vinge företräder Axcel V i samband med försäljningen av Loopia Group till team.blue, Europas ledande digitala tjänsteleverantör för entreprenörer och små och medelstora företag och som stöds av Hg, en ledande investerare i Europeiska och transatlantiska mjukvaru- och tjänsteföretag.
23 maj 2024

Vinge företräder InArea Group i samband med förvärv

Vinge företräder InArea Group AB i samband med förvärvet av Heikkinen och LTU Group. InArea Group är ett av Europas ledande och Sveriges största entreprenadföretag specialiserat på golvläggning, plattsättning samt golvavjämning.
17 maj 2024