Uppdrag

Vinge har biträtt Nick’s i 100 MUSD finansieringsrunda

29 oktober 2021

Vinge har biträtt foodtech-bolaget Nick’s, som tillhandahåller sockerfri glass och snacks, i deras största kapitalanskaffning hittills.

Bolaget tar in 100 miljoner USD i en investeringsrunda som leds av Kinnevik. I kapitalanskaffningen deltar även Temasek, Ambrosia Investments, Gullspång Invest, Peak Bridge, Capagro och Nicoya, tillsammans med andra befintliga aktieägare.

Nick’s lanserades för fyra år sedan och finns idag på 16 marknader. På den amerikanska marknaden återfinns Nick’s produkter numera i cirka 6.700 butiker. Det nya kapitalet ska främst användas till att stärka Nick’s tillväxt på de nordamerikanska och europeiska marknaderna.

Vinges team består av Daniel Rosvall, Maria Dahlin Kolvik, Jonathan Riddersholm och Ebba Nyberg.

Emelie Svensäter Jerntorp utnämnd till ny delägare

Med start 1 januari 2022 tillträder Emelie Svensäter Jerntorp som delägare vid Vinges Skånekontor.
19 november 2021

Vinge toppar listan över fastighetstransaktioner

Vinge toppar listan över fastighetstransaktioner för 2020-2021. Med en transaktionsvolym på 147,8 miljarder SEK ligger Vinges fastighetsgrupp åter i topp på Fastighetsvärldens lista över sammanlagd transaktionsvolym.
11 november 2021

Vaccinering och sjukdomstest på arbetsplatsen

I samband med höstens minskade smittspridning av covid-19 och återgång till kontorsarbete har frågan om vaccineringskrav och möjligheter för coronatest på arbetsplatsen blivit högaktuell. Många arbetsgivare frågar sig om det går att ställa krav på vaccination eller obligatoriska tester. I den här fördjupningsartikeln ger vi vår uppfattning om vad som gäller i olika situationer.
10 november 2021