Uppdrag

Vinge har biträtt det finska börsnoterade bolaget Fiskars Group i samband med dess förvärv

15 september 2023 M&A

Vinge har biträtt det finska börsnoterade bolaget Fiskars Group i samband med dess förvärv av det kända danska designföretaget Georg Jensen för 151,5 miljoner euro från private equity-bolaget Investcorp. Transaktionen förväntas slutföras i början av Q4 2023, med förbehåll för sedvanliga tillträdesvillkor.

Georg Jensen är ett ikoniskt danskt designföretag som grundades 1904 och är globalt erkänt för sitt banbrytande hantverk och sin tidlösa design inom smycken, klockor, silvervaror, hushållsartiklar med mera. Fiskars, Finlands äldsta företag, är känt för sin tillverkning av köksutrustning och trädgårdsprodukter. Fiskars har också ett antal designvarumärken i sin portfölj, inklusive det danska porslinsföretaget Royal Copenhagen. Förvärvet av Georg Jensen är avsett att stärka Fiskars portfölj av lyxvarumärken och stödja Fiskars globala tillväxtstrategi. Vinge biträdde Fiskars tillsammans med Accura i samband med transaktionen.

Vinges team bestod huvudsakligen av Magnus Hedsund, Sofie Nordgren och Niklas Törnell.

Relaterat

Vinge har biträtt PE-bolaget Stirling Square Capital Partners i samband med förvärv

Vinge har biträtt PE-bolaget Stirling Square Capital Partners i samband med dess förvärv av en majoritetsandel i Infobric, en ledande leverantör av mjukvarulösningar för byggbranschen, från Summa Equity.
22 september 2023

Vinge biträder Stendörren vid emission av gröna obligationer och återköpserbjudande

Vinge biträder Stendörren Fastigheter AB vid dess emission av seniora, icke-säkerställda gröna obligationer om SEK 500 miljoner (inom en ram om SEK 600 miljoner kronor) och i samband med bolagets parallella återköpserbjudande till investerare i dess tidigare emitterade obligationer med förfall under 2024.
21 september 2023

Vinge har företrätt Elektroskandia i samband med dess majoritetsinvestering i Aprilice

Vinge har företrätt Elektroskandia (ett Soneparägt bolag) i samband med dess förvärv av 70 % av aktierna i Aprilice, en av de ledande solenergiplattformarna i Nordeuropa.
20 september 2023