Uppdrag

Vinge har biträtt det finska börsnoterade bolaget Fiskars Group i samband med dess förvärv

15 september 2023 M&A

Vinge har biträtt det finska börsnoterade bolaget Fiskars Group i samband med dess förvärv av det kända danska designföretaget Georg Jensen för 151,5 miljoner euro från private equity-bolaget Investcorp. Transaktionen förväntas slutföras i början av Q4 2023, med förbehåll för sedvanliga tillträdesvillkor.

Georg Jensen är ett ikoniskt danskt designföretag som grundades 1904 och är globalt erkänt för sitt banbrytande hantverk och sin tidlösa design inom smycken, klockor, silvervaror, hushållsartiklar med mera. Fiskars, Finlands äldsta företag, är känt för sin tillverkning av köksutrustning och trädgårdsprodukter. Fiskars har också ett antal designvarumärken i sin portfölj, inklusive det danska porslinsföretaget Royal Copenhagen. Förvärvet av Georg Jensen är avsett att stärka Fiskars portfölj av lyxvarumärken och stödja Fiskars globala tillväxtstrategi. Vinge biträdde Fiskars tillsammans med Accura i samband med transaktionen.

Vinges team bestod huvudsakligen av Magnus Hedsund, Sofie Nordgren och Niklas Törnell.

Relaterat

Vinge biträder J2 Sourcing AB

Vinge har biträtt J2 Sourcing AB i samband med dess förvärv av AAAAA Nordic AB, en svensk återförsäljare av elektronikkomponenter.
23 maj 2024

Vinge företräder Axcel i samband med försäljningen av Loopia Group till team.blue

Vinge företräder Axcel V i samband med försäljningen av Loopia Group till team.blue, Europas ledande digitala tjänsteleverantör för entreprenörer och små och medelstora företag och som stöds av Hg, en ledande investerare i Europeiska och transatlantiska mjukvaru- och tjänsteföretag.
23 maj 2024

Vinge företräder InArea Group i samband med förvärv

Vinge företräder InArea Group AB i samband med förvärvet av Heikkinen och LTU Group. InArea Group är ett av Europas ledande och Sveriges största entreprenadföretag specialiserat på golvläggning, plattsättning samt golvavjämning.
17 maj 2024