Uppdrag

Vinge företräder Mutares i samband med förvärv av Allianceplus Sweden

9 november 2021

Vinge företräder det tyska private equity-bolaget Mutares SE & Co. KGaA (”Mutares”) i samband med förvärvet av Allianceplus Sweden (”Allianceplus”) från Allianceplus Holding A/S, ett portföljbolag till Polaris Private Equity.

Allianceplus bedriver verksamhet inom soft facility management. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm och erbjuder tjänster i Sverige med särskilt fokus på Stockholm, Göteborg och Malmö. Under 2020 hade Allianceplus en omsättning på cirka EUR 27m med över 500 anställda.

Mutares är ett börsnoterat private equity-bolag med kontor i München, Frankfurt, London, Madrid, Milano, Paris, Stockholm och Wien. Mutares förvärvar små- och medelstora företag med huvudkontor i Europa (och divisioner inom större företagsgrupper i s.k. special situations) som visar stor potential för framtida operationella förbättringar.

Vinges team bestod av Karl Klackenberg och Christina Kokko (M&A), Lisa Hörnqvist (Commercial agreements), Ebba Svenburg (Employment) tillsammans med Sebastian Örndahl och Jesper Ekman (Merger filing).

 

Emelie Svensäter Jerntorp utnämnd till ny delägare

Med start 1 januari 2022 tillträder Emelie Svensäter Jerntorp som delägare vid Vinges Skånekontor.
19 november 2021

Vinge toppar listan över fastighetstransaktioner

Vinge toppar listan över fastighetstransaktioner för 2020-2021. Med en transaktionsvolym på 147,8 miljarder SEK ligger Vinges fastighetsgrupp åter i topp på Fastighetsvärldens lista över sammanlagd transaktionsvolym.
11 november 2021

Vaccinering och sjukdomstest på arbetsplatsen

I samband med höstens minskade smittspridning av covid-19 och återgång till kontorsarbete har frågan om vaccineringskrav och möjligheter för coronatest på arbetsplatsen blivit högaktuell. Många arbetsgivare frågar sig om det går att ställa krav på vaccination eller obligatoriska tester. I den här fördjupningsartikeln ger vi vår uppfattning om vad som gäller i olika situationer.
10 november 2021