Uppdrag

Vinge företräder Mutares i samband med förvärv av Allianceplus Sweden

9 november 2021

Vinge företräder det tyska private equity-bolaget Mutares SE & Co. KGaA (”Mutares”) i samband med förvärvet av Allianceplus Sweden (”Allianceplus”) från Allianceplus Holding A/S, ett portföljbolag till Polaris Private Equity.

Allianceplus bedriver verksamhet inom soft facility management. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm och erbjuder tjänster i Sverige med särskilt fokus på Stockholm, Göteborg och Malmö. Under 2020 hade Allianceplus en omsättning på cirka EUR 27m med över 500 anställda.

Mutares är ett börsnoterat private equity-bolag med kontor i München, Frankfurt, London, Madrid, Milano, Paris, Stockholm och Wien. Mutares förvärvar små- och medelstora företag med huvudkontor i Europa (och divisioner inom större företagsgrupper i s.k. special situations) som visar stor potential för framtida operationella förbättringar.

Vinges team bestod av Karl Klackenberg och Christina Kokko (M&A), Lisa Hörnqvist (Commercial agreements), Ebba Svenburg (Employment) tillsammans med Sebastian Örndahl och Jesper Ekman (Merger filing).

 

Vad har Vinge betytt för din karriär?

Patrik Göthlin inledde sin karriär som biträdande M&A-jurist på Vinge. Nu är han Chief Operating Officer på Tink, efter en tid som Managing Director och ansvarig för den europeiska och nordamerikanska marknaden på Bambora.
29 juni 2022

COP26 – ett steg i rätt riktning för att uppnå Parisavtalets mål

Den 13 november 2021 avslutades det internationella klimattoppmötet COP26 som hölls under två veckor i Glasgow, Storbritannien, efter att ledare från över 190 länder enats om en ny överenskommelse, den s.k. Klimatpakten i Glasgow. Syftet med COP26 var att ledare från alla världens länder skulle enas om hur man ska intensifiera de globala åtgärderna för att hantera klimatkrisen. Överenskommelsen, som innebär att ökningen av den globala medeltemperaturen beräknas bli mellan 1,8 och 2,4 grader, är ett steg mot att nå Parisavtalets (COP21) mer ambitiösa mål om en ökning på högst 1,5 grader.
23 juni 2022

Tema: Cyberbrott

Cyberbrotten ökar dramatiskt och slår hårt mot såväl privata som offentliga aktörer. Att bygga skydd och motståndskraft mot cyberbrott i olika former är idag ett viktigt fokus för alla typer av verksamheter.
22 juni 2022