Uppdrag

Vinge företräder grundarna i samband med Altors investering i Audiowell

25 maj 2022 M&A

Vinge företräder grundarna i samband med Altor Fund V:s investering i den svenskgrundade internationella musikkoncernen Audiowell. Grundarna kommer att förbli ägare och fortsätta i sina nuvarande roller i utvecklingen av koncernen. I samband med transaktionen har Audiowell och Altor ingått partnerskap med den ledande musikproducenten Martin Sandberg (även känd som Max Martin). Altor och Max Martin kommer att stödja grundarna och koncernen på dess fortsatta tillväxtresa.

Grundarna - Andreas Romdhane och Josef Svedlund - lanserade Audiowell med målsättningen att öka kvaliteten på livsstilsmusik genom att dedikera tid, resurser och samarbeta med begåvade kreatörer. Båda grundarna har arbetat i mer än 20 år som musikproducenter och låtskrivare, legat bakom flera toppsinglar i Storbritannien och arbetat med artister som Westlife, Kelly Clarkson, Diana Ross och Il Divo för att nämna några. Koncernen har ett musikstudiokomplex i Stockholm varifrån den stödjer över 100 musikskapare spridda från USA till Hongkong och Sydamerika och fokuserar på ett brett utbud av genrer som jazz, avkoppling, akustisk, dans, rock och klassisk.

Vinges team bestod huvudsakligen av Jonas Johansson, Maria Dahlin Kolvik, Carl Fredrik Wachtmeister och Linnea Petersson (M&A) samt Viktoria Owetz Leyva och Ellinor Gyllenhammar (VDR-specialister).

Relaterade nyheter

Vinge har företrätt CTEK i samband med dess företrädesemission

Vinge har företrätt CTEK AB (publ) i samband med en fullt garanterad företrädesemission, vilken tillför CTEK cirka 350 miljoner kronor före avdrag för transaktionskostnader.
29 mars 2023

Vinge har företrätt VNV Global i samband en företrädesemission

Vinge har företrätt VNV Global i samband med en fullt säkerställd företrädesemission om cirka 328 miljoner kronor.
29 mars 2023

Vinge företräder Ramirent i samband med förvärvet av JIAB

Vinge företräder Ramirent AB i samband med förvärvet av JIAB Hyrcenter (bestående av bolagen JIAB Hyrcenter AB och JIAB Boden AB). Genom förvärvet förstärker Ramirent ytterligare sin position i Norrbotten och som det största maskinuthyrningsföretaget i Sverige.
21 mars 2023