Uppdrag

Vinge företräder grundarna i samband med Altors investering i Audiowell

25 maj 2022 M&A

Vinge företräder grundarna i samband med Altor Fund V:s investering i den svenskgrundade internationella musikkoncernen Audiowell. Grundarna kommer att förbli ägare och fortsätta i sina nuvarande roller i utvecklingen av koncernen. I samband med transaktionen har Audiowell och Altor ingått partnerskap med den ledande musikproducenten Martin Sandberg (även känd som Max Martin). Altor och Max Martin kommer att stödja grundarna och koncernen på dess fortsatta tillväxtresa.

Grundarna - Andreas Romdhane och Josef Svedlund - lanserade Audiowell med målsättningen att öka kvaliteten på livsstilsmusik genom att dedikera tid, resurser och samarbeta med begåvade kreatörer. Båda grundarna har arbetat i mer än 20 år som musikproducenter och låtskrivare, legat bakom flera toppsinglar i Storbritannien och arbetat med artister som Westlife, Kelly Clarkson, Diana Ross och Il Divo för att nämna några. Koncernen har ett musikstudiokomplex i Stockholm varifrån den stödjer över 100 musikskapare spridda från USA till Hongkong och Sydamerika och fokuserar på ett brett utbud av genrer som jazz, avkoppling, akustisk, dans, rock och klassisk.

Vinges team bestod huvudsakligen av Jonas Johansson, Maria Dahlin Kolvik, Carl Fredrik Wachtmeister och Linnea Petersson (M&A) samt Viktoria Owetz Leyva och Ellinor Gyllenhammar (VDR-specialister).

Relaterat

Vinge har biträtt Triton i samband med försäljning av aktier i Ambea AB (publ)

Totalt placerades 8,4 miljoner aktier till ett pris om 43,50 kronor per aktie, motsvarande ett sammanlagt värde om cirka 365 miljoner kronor.
29 november 2023

Vinge företräder Lassie AB vid kapitalanskaffning om 260 miljoner kronor

Vinge har företrätt djurförsäkringsförmedlingsbolaget Lassie AB i samband med en kapitalanskaffning om 260 miljoner kronor i syfte att fortsätta expansionen av verksamheten.
29 november 2023

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023