Uppdrag

Vinge företräder GE Energy i samband med förvärv av ScanWind

17 augusti 2009

Vinge företräder GE Energy i samband med förvärv av ScanWind. ScanWind, med huvudkontor i Trondheim, utvecklar direktverkande vindkraftteknik for offshorebruk. GE Energy's förvärv är beroende av berörda konkurrensmyndigheters godkännande och andra sedvanliga tillträdesvillkor.
 
Delägare Jan Byström tillsammans med bland andra biträdande juristerna Tuula Tallvaara, Peter Sundgreen och Martina Engström företräder GE Energy. 

Relaterat

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023

Vinge har rådgivit The Weir Group i samband med dess förvärv av Sentiantechnologies AB ("Sentian")

The Weir Group, ett globalt och världsledande företag inom gruvteknologi, har förvärvat 100% av aktierna i Sentian, en Sverigebaserad utvecklare av AI-lösningar som optimerar processer rörande mineralbearbetning.
23 november 2023

Vinge har biträtt CDPQ i samband med en investering i Northvolt

Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) har investerat 150 miljoner USD i Northvolt genom ett konvertibelt lån. Investeringen kommer användas för att finansiera byggandet av den nya batterifabriken Northvolt Six i Québec. När fabriken är färdigställd kommer den ha en årlig produktionskapacitet på upp till 60 GWh.
21 november 2023