Uppdrag

Vinge företräder Coloplast i dess förvärv av Atos Medical

11 november 2021

Vinge företräder det danska hälsovårdsföretaget Coloplast i dess förvärv av Atos Medical, den globala marknadsledaren inom laryngektomivård, för 2,155 miljarder EUR från PAI Partners, ett globalt private equity-bolag med huvudkontor i Paris. Förvärvet är villkorat vid att sedvanliga godkännanden erhålls från reglerande myndigheter och förväntas ske i Q2 2021/22.

Vinges team har primärt bestått av Matthias Pannier, Ulrich Ziche, Vilhelm Rondahl, Clara Sohlberg och Julia Hagelberg (M&A), Klara Secher och Axel Lennartsson (IP), Lisa Hörnqvist och Mario Saad (Agreements and IT), Karl-Hugo Engdahl och Karolina Fuhrman (GDPR), Tove Lövgren Frisk (Compliance), Jolinn Uhlin och Michaela Ådén (Banking & Financing), Elin Broman (Employment) och Lina Österberg och Ulf Pyk (Real Estate). Kromann Reumert agerade lead counsel för Coloplast.

 

Emelie Svensäter Jerntorp utnämnd till ny delägare

Med start 1 januari 2022 tillträder Emelie Svensäter Jerntorp som delägare vid Vinges Skånekontor.
19 november 2021

Vinge toppar listan över fastighetstransaktioner

Vinge toppar listan över fastighetstransaktioner för 2020-2021. Med en transaktionsvolym på 147,8 miljarder SEK ligger Vinges fastighetsgrupp åter i topp på Fastighetsvärldens lista över sammanlagd transaktionsvolym.
11 november 2021

Vaccinering och sjukdomstest på arbetsplatsen

I samband med höstens minskade smittspridning av covid-19 och återgång till kontorsarbete har frågan om vaccineringskrav och möjligheter för coronatest på arbetsplatsen blivit högaktuell. Många arbetsgivare frågar sig om det går att ställa krav på vaccination eller obligatoriska tester. I den här fördjupningsartikeln ger vi vår uppfattning om vad som gäller i olika situationer.
10 november 2021