Uppdrag

Vinge företräder Amundi i samband med förvärv av Lyxor Asset Management från Société Générale för 825 miljoner euro

Vinge företräder Amundi, en del av Crédit Agricole-koncernen, i samband med dess förvärv av Lyxor från Société Générale.

Lyxor är en pionjär inom och den tredje största aktören i Europa vad gäller börshandlade fonder (ETFs) och genom förvärvet kommer Amundi stärka sin position som den europeiska ledaren på den snabbväxande marknaden för ETF:er. Transaktionen är villkorad av sedvanliga myndighetsgodkännanden och förväntas att slutföras senast i februari 2022.

Vinges team består av ansvarig delägare Fredrik Wilkens, projektledare Henrik Schön, Anton Sjökvist (fondfrågor), Åsa Gotthardson, Sara Strandberg och Ebba Svenburg (arbetsrätt), Maria Schultzberg, Henrik Wastenson och Karolin Ekström (skatt) samt Ulf Nilsson (mervärdeskatt).

Relaterade nyheter

Vinge företräder Ramirent i samband med förvärvet av JIAB

Vinge företräder Ramirent AB i samband med förvärvet av JIAB Hyrcenter (bestående av bolagen JIAB Hyrcenter AB och JIAB Boden AB). Genom förvärvet förstärker Ramirent ytterligare sin position i Norrbotten och som det största maskinuthyrningsföretaget i Sverige.
21 mars 2023

Vinge biträder vid försäljning av GleSYS

Vinge har biträtt huvudägarna VIA equity och VD Glenn Johansson samt övriga mindre aktieägare vid försäljning av GleSYS till den Luxemburgbaserade infrastrukturfonden Cube Infrastructure Managers.
21 mars 2023

Vinge biträder Svea Bank AB med emission av AT1-obligationer om 300 miljoner SEK

Vinge har biträtt Svea Bank AB (”Bolaget”) i samband med dess emission av primärkapitaltillskott (AT1) om 300 miljoner SEK för att optimera sin kapitalstruktur.
14 mars 2023