Uppdrag

Vinge biträder Lagercrantz Group vid förvärv av Westmatic

15 december 2021 M&A

Vinge har biträtt Lagercrantz Group vid förvärv av Westmatic, som är en ledande leverantör av miljövänliga automatiserade tvättsystem för tunga fordon som bussar, tåg, lastbilar och anläggningsmaskiner. Koncernen genererar årliga intäkter på cirka 175 MSEK med en proforma EBITA 2021 på cirka 25 MSEK.

Vinges team bestod i huvudsak av Johan Winnerblad, Per Kling, Isabell Nielsen, Elin Broman och Lina Österberg.

Relaterat

Vinge företräder Triton i samband med försäljningen av Norstat till Nalka Invest

Vinge företräder Triton Smaller Mid-Cap Fund I (”Triton”) i samband med försäljningen av Norstat, ett ledande företag inom datainsamling för marknadsundersökningar, till Nalka Invest.
12 april 2024

Vinge biträder Sobro vid investering i Clinton Marine Survey

Clinton Marine Survey har valt att bredda sitt ägande med Sobro som ny ägarpartner och majoritetsägare. Samtliga befintliga ägare kvarstår som betydande delägare. Clinton Marine Survey erbjuder högkvalitativa hydrografiska och geologiska undersökningar för navigering, muddringsoperationer, kartläggning, marint byggande med mera.
9 april 2024

Vinge har biträtt Helix Kapital vid fondetableringen av Helix Kapital Fund III

Vinge har biträtt Helix Kapital vid etableringen av Helix Kapitals tredje fond – Helix Kapital Fund III – som har stängts framgångsrikt med investeraråtaganden om drygt 1,5 miljarder kronor från en internationell investerarbas bestående av ett antal ledande finansiella institutioner. Investerarintresset i fondresningen var mycket starkt och fonden kraftigt övertecknad.
5 april 2024