Försäkring

Under det senaste decenniet har Vinge anlitats i flera av de största strukturaffärerna på den svenska försäkringsmarknaden. Våra klienter är svenska och internationella bolag i försäkringsbranschen, men vi är också rådgivare till andra aktörer i olika typer av försäkringsrelaterade frågor.

Transaktioner, rörelserätt, avtal och tvister

Vinge erbjuder rådgivning i försäkringsrättsliga frågor vid förvärv, överlåtelser, etableringar, omstruktureringar, finansiering och avveckling av affärsverksamheter.

Vi har särskild kompetens inom strategiska rörelserättsliga frågor och vinnlägger oss om att vidmakthålla en djup branschkännedom.

Vi åtar oss också uppdrag som rör avtal eller tvister inom försäkringsbranschen samt bistår med rådgivning i frågor om olika former av försäkringsprodukter, och då särskilt ansvarsförsäkringar som produkt-, miljö-, styrelse- eller professionsansvar.

Sjö- och transportförsäkring

Ett annat av Vinges expertområden är försäkring inom sjö- och transportsektorn, där vi regelbundet biträder klienter med rådgivning i frågor rörande t.ex. P&I-, kasko- och varuförsäkring samt andra transportrelaterade försäkringslösningar. 

Krishantering

Vinge har även en unik erfarenhet av krishantering i försäkringsbolag i kraft av att advokater på Vinge fungerat som likvidatorer i de två försäkringsbolag som förlorat sitt tillstånd.

Vår samlade expertis

Vår expertis inom försäkringsrätt rankas högt av olika rankinginstitut.

” Outstanding full-service practice with particular focus on insurance-related M&A and regulatory work, as well as being active in insurance disputes ” Chambers Europe, 2017

Genom Vinges affärsjuridiska fullserviceerbjudande kan vi tillhandahålla stöd i alla affärsjuridiska frågor.

 

 

RELATERAT

Insurance Services in Sweden – en översikt

Vinges Försäkringsteam har skrivit en översikt av försäkringsmarknaden i Sverige. Vilka lagar och regleringar gäller för inhemska och utländska försäkringsbolag?

30 november 2018

Viveka Classon förstärker Vinges försäkringserbjudande

Vinge utökar nu kompetensen inom försäkringsrätt med Viveka Classon, tidigare chefjurist på Skandia. Viveka ansluter som counsel till den nybildade arbetsgruppen Corporate Insurance, där hon kommer att arbeta tillsammans med bland andra delägarna Fabian Ekeblad och Per Johan Eckerberg.

15 juni 2017

Per Johan Eckerberg får försäkringsbranschens pris ”Årets försäkringsprofil”

Vid försäkringsbranschens gala – Insurance Awards 2015 – på Berns den 22 april har Per Johan Eckerberg, delägare i Advokatfirman Vinge, tilldelats försäkringsbranschens pris ”Årets försäkringsprofil”.
24 april 2015