Nyhet

Vinge topprankade i Norden och Europa 2007

23 januari 2008

Vinge rankas som klar etta i Norden sett till värdet på rådgivning för transaktioner inom förvärv och fusioner. Under 2007 gav Vinge råd i 85 affärer till ett värde av 211 miljarder kronor. Dessutom är byråns delägare Johan Winnerblad den fjärde mest aktiva M&A juristen i Europa.

Det framgår av undersökningsföretaget Mergermarkets årsrapport över juridiska rådgivare som genomfört störst transaktioner inom förvärv och fusioner i Norden under 2007.

2007 var ett bra år för Vinges avdelning förvärv och fusioner. Vinge var under året juridisk rådgivare i 85 transaktioner, till ett sammanlagt värde av 211 miljarder kronor. Värdet på transaktionerna gav Vinge förstaplatsen - en klar förbättring från 2006 års tjugondeplats.

Förutom Vinges topplacering i Norden lyckades delägaren i Vinge Stockholm, Johan  Winnerblad, placera sig som den fjärde mest aktiva M&A-juristen i Europa. Under 2007 genomförde han 13 transaktioner. De som kom före honom genomförde 15 respektive 14 transaktioner.

- Självklart är det roligt att mitt lyckade år inom M&A uppmärksammas internationellt, säger Johan Winnerblad och fortsätter;
- Särskilt roligt är att de flesta transaktioner skett med återkommande klienter. Vi har även fått många nya klienter som valt Vinge som huvudbyrå.

- Det är tillfredsställande att se att en av våra yngre delägare tar plats bland de mest aktiva M&A-juristerna i Europa. Vinge har haft ett bra år med många transaktioner av den art som vi är inriktade på: stora, komplexa affärer som kräver specialistkunskap, tillgänglighet och service, säger Michael Wigge, Managing Partner Vinge Stockholm.

För ytterligare information kontakta:

Michael Wigge, Managing Partner, Vinge Stockholm, tel: 070-714 30 56

Vinge är Sveriges ledande advokatbyrå med omkring 450 anställda, varav ca 300 jurister. Verksamheten är helt inriktad på affärsjuridik och uppdragen är till stor del internationella. Vinge har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt i London, Bryssel, Hong Kong och Shanghai. Vinge ingår i Lex Mundi, ett globalt nätverk för oberoende advokatbyråer.

Relaterade nyheter

Vinges Mångfaldsprojekt fyller 20 år

Målet med Mångfaldsprojekt har sedan starten varit att bredda juristkåren och ta tillvara den kompetens och de möjligheter som mångfalden för med sig. Totalt har drygt 220 stipendier delats ut till gymnasieelever sedan projektet startades. Nu fyller projektet 20 år.
23 januari 2023

Dags att nominera Årets Bolagsjurist 2023

Förra året föll valet på Sofia Frändberg, chefsjurist på Volvo. Nu är det dags att nominera kandidater till 2023 års utmärkelse. Nomineringen är öppen till och med 19 februari.
12 januari 2023

Vinge-upplevelsen i praktiken

När du kommer till oss på Vinge lägger vi stort fokus på att ge dig så bra förutsättningar som möjligt. Både på kort och på lite längre sikt. Vi tog en pratstund med Christina Kokko, med stor vana av att handleda unga jurister, och Maria-Pia Hope, Managing Partner, om hur vår vardag ser ut och vad som väntar dig som ny kollega.
11 januari 2023