Nyhet

Vinge nominerat i Financial Times Innovative Lawyer Awards Europe 2023

14 september 2023 Om byrån Hållbarhet/ESG

Vinges Dude Diligence har utsetts till finalist då Financial Times uppmärksammar marknadens mest innovativa advokatbyråer. Utmärkelsen syftar till att lyfta byråer som med innovation vägleder klienten mot en mer hållbar och agil verksamhet.

Vinge har nominerats i kategorin Responsible Businesses in Europe, där man lyfter arbete för ökad jämställdhet och inkludering. Dude Diligence är ett tillägg due diligence-processen, och syftar till att ge en bättre bild av jämställdheten i bolag inför uppköp, försäljningar och samgåenden.

 

Maria-Pia Hope, Managing Partner:

“All forskning visar att företag som är jämställda i sina seniora led är mer framgångsrika. För min del har det alltid varit naturligt att driva frågan om jämställdhet på Vinge. Varje dag hjälper vi våra klienter med uppköp, försäljningar och samgåenden. Med Dude Diligence vill vi skapa ett verktyg i vår kärnaffär för att aktivt bidra till ett mer jämställt näringsliv.”

Genom Dude Diligence använder vi vår position som landets ledande M&A-rådgivare för att bistå våra klienter med ett jämställdhetsverktyg, som syftar till ökad diversifiering, innovation och lönsamhet.

Initiativet har även inspirerat andra ledande nordiska advokatbyråer att införa Dude Diligence.

Som första svenska advokatbyrå satte Vinge 2014 målet att över en femårsperiod ha 50 procent kvinnor bland nyinvalda delägare. Sedan 2020 har 57 procent av Vinges nyinvalda delägare varit kvinnor, och 28 procent av våra delägare är idag kvinnor.

Utmärkelsen delas ut i samband med en gala i London 21 september.