Nyhet

Vinge har skrivit Sveriges bidrag om skattetvister för The Legal 500

9 november 2022 Företagsbeskattning

Som internationellt företag finns det risk att hamna fel i skattehanteringen när verksamheten bedrivs i olika länder. Då kan tvister med aktuella skattemyndigheter uppstå. När The Legal 500 för första gången introducerar ett dedikerat kapitel om skattetvister i sin komparativa guide är det Ulrika Bengtsson, advokat och counsel, som utsetts till att ge en förtydligad bild av det svenska skatteförfarandet.

Syftet med den nyligen publicerade The Legal 500 - Tax Disputes Comparative Guide är att erbjuda en pragmatisk översikt över vad som gäller avseende skattetvister i en mängd olika jurisdiktioner. Med specialistkompetens inom förvaltningsprocessuella regler och skatteförfarandet, i kombination med gedigen myndighetserfarenhet, är Ulrika Bengtsson den drivande kraften bakom Vinges verksamhet inom skattetvister.

”Jag är givetvis glad över att ha blivit ombedd av The Legal 500 och svarar här på ett batteri av frågor, exempelvis vad som rör ett utländskt företag som verkar i Sverige och vilka områden som sannolikt blir föremål för utmaningar och tvister framöver”,

säger Ulrika Bengtsson, som bistår Vinges multinationella klienter i omfattande och komplexa skattetvister, främst avseende svensk och internationell företagsbeskattning.

Guiden utgör en viktig karta för att undvika att hamna snett inom skatteförfarandet och kunna få en introduktion till en annan jurisdiktions regelsystem. Den belyser aktuella frågor som exempelvis vad som händer om man hamnar i tvist med en skattemyndighet, om en förlikning är möjlig, om överklaganden, samt om sanktioner. Därutöver presenteras insikter och åsikter om de vanligaste och mest aktuella frågorna i olika länder.