Nyhet

Vinge först ut i Norden med AI från Harvey

15 januari 2024

Som första advokatbyrå i Norden inleder Vinge ett samarbete med den ledande AI-aktören Harvey. Generativ AI inom juridiken innebär en stor potential för att hjälpa advokater att göra ett ännu bättre jobb mot klienterna.

Nu gör Vinge som globala elitbyråer och signar upp 100 jurister för en AI-lösning från den ledande aktören Harvey. Avtalet har slutits för en period på ett år och AI-lösningen från Harvey har redan rönt stor uppskattning bland Vinges jurister.

Harvey – nyligen utsett av Forbes till ett av 30 AI-företag att ha koll på 2024- har haft väntelista från aktörer som vill prova deras demoversion av lösningen. Deras generativa AI-verktyg är designat speciellt för att utföra och vara en resurs för juridiskt arbete.

Harvey är tuffa i sin urvalsprocess och vänder sig enbart till vad de kallar elitbyråer med fler än 300 användare.

"Vi är både nöjda och också lite stolta över att få möjligheten att nu gå live med Harveys AI-lösning. Vi vet att generativ AI är ett bra hjälpmedel i vår juridiska verksamhet. Och med Harveys verktyg frigör vi viktiga resurser till mer problemlösande juridik. Vi blir helt enkelt ännu mera relevanta i vår uppgift att stötta och vägleda våra klienter till rätt juridiskt beslut", säger Maria-Pia Hope, vd för Vinge.

"Vårt partnerskap med Harvey är ett sätt att utveckla vår AI-strategi  och möjliggör att vi ligger i framkant av AI-utvecklingen", säger Maria-Pia Hope.

Innan Vinge band upp sig för Harveys AI-verktyg provade cirka 170 jurister en pilotversion i tre veckor. Nio av tio användare var positiva eller mycket positiva till att använda Harvey.

Vinge beslutade därför att ingå ett ettårigt avtal med Harvey och är därmed den första byrån i Norden som börjar använda lösningen. Andra större byråer som satsat på Harveys AI-lösning är den globala byrån Allen & Overy LLP samt den Londonbaserade advokatbyrån Macfarlanes LLP.

Harvey finansieras av bl a OpenAI Startup Fund och Sequioa och bygger på OpenAI- och ChatGPT-teknik. Lösningen är en plattform som använder naturlig språkbehandling, maskininlärning och dataanalys för att automatisera och förbättra olika delar av juridiskt arbete som att granska, analysera och sammanfatta dokument.