Nyhet

Vinge fokuserar på svenskbaserad China Practice Group

20 november 2014

Som ett led i Vinges strategi har Vinge beslutat att koncentrera sin China Practice till nio jurister med bas i Sverige, ledda av Gu Qun, som har kinesisk juristexamen och tidigare bland annat varit biträdande domare vid en tingsrätt i Jiangsuprovinsen i Kina samt bolagsjurist på Norsk Hydro i Kina.

Gu Qun har sedan 2012 varit ansvarig för Kina-verksamheten på Vinges Stockholmskontor där hon också varit baserad. En svenskbaserad China Practice Group är möjlig genom starka och goda relationer till ett antal ledande kinesiska affärsjuridiska advokatbyråer, vilket är i enlighet med Vinges generella internationella strategi. Därutöver är Vinge medlem i Lex Mundi, en världsledande sammanslutning av oberoende affärsjuridiska advokatbyråer, där Jun He är medlem för Kina. 

Beslutet innebär att Vinges kontor i Shanghai stängs under första kvartalet 2015. De kinesiska jurister som är verksamma vid kontoret har erbjudits anställning av en av Vinges samarbetspartners. Katarina Nilsson, idag resident partner, kommer att gå till rollen som Head of Legal Asia Pacific på Sapa.