Nyhet

Vinge fick beröm under kungens besök i Angered

21 maj 2015

I måndags närvarade Vinges Olof Jisland och Anders Falkeby vid en ceremoni på Angeredsgymnasiet där kung Carl XVI Gustaf inför en stor skara politiker, näringslivsfolk och elever delade ut Konungens stiftelse Ungt Ledarskaps stipendium ”Kompassrosen”.

Mottagare av stipendiet var Petra Elio Serti som arbetar som samhällslärare på skolan. Hon hade inte möjlighet att åka till slottet för att motta stipendiet eftersom hon var höggravid och inom kort skulle föda barn, men då bestämde sig kungen för att åka till Angered istället.

Petra Elio Serti har tidigare varit elev på skolan och arbetar bland annat med den sk Angeredsutmaningen där Vinge är en av skolans samarbetspartners. Angeredsutmaningen är namnet på det paraplyprojekt som förenar skolans alla näringslivskontakter till nytta för eleverna och för att skapa bryggor mellan skolan, näringslivet och den offentliga sektorn. I samband med prisutdelningen hölls ett seminarium om hur skola/akademi, näringsliv och samhälle kan samverka för att förbättra situationen för elever i utanförskap. Angeredsutmaningen är ett fint exempel på detta.

Vinge fick mycket beröm för sitt mångfaldsprojekt som har pågått i 13 år. Mångfaldsprojektet går under namnet ”Arbetsliv på lika villkor – ett mångfaldsprojekt” och drivs i nära samarbete mellan Vinge och Ross Tensta gymnasium och St. Botvids gymnasium i Stockholm, Angeredsgymnasiet i Göteborg samt Malmö Borgarskola i Malmö. Huvuddragen i Vinges mångfaldsprojekt består i att, genom ett nära samarbete med de utvalda gymnasieskolorna, erbjuda samtliga elever på dessa skolor ett unikt paket bestående av bl.a. undervisning och presentationer samt möjlighet att söka stipendium och sommarpraktik på Vinge.

Fotot är taget av Daniel Viklund, Angeredsgymnasiet.