Nyhet

Vinge Expert Panel - Tvistlösning och förlikning på ett innovativt sätt

21 februari 2014

Lanseringen av Vinge Expert Panel pågår för fullt. Vid ett eftermiddagsmingel med trettiofem inbjudna bolagsjurister på Stockholmskontoret den 16 januari i år presenterades Vinge Expert Panel. Finn Madsen inledde med en kort presentation av konceptet.

I egenskap av keynote speaker höll Elisabet Wenzlaff därefter ett anförande om sina erfarenheter av hantering av tvister i bolag. Elisabeth betonade nödvändigheten av en uttömmande utvärdering av företagets juridiska och kommersiella position innan man går till tvist. Elisabet är bl.a. styrelseledamot i Apoteket AB och f.d. chefsjurist på Volvo PV. Detta följdes av en livlig paneldiskussion med Alfa Lavals chefsjurist Mikael Wahlgren som moderator.

Panelen bestod av professorn Christina Ramberg, f.d. chefsjuristen på Securitas Bengt Gustafson och nämnda Elisabet Wenzlaff samt advokaten Kristian Jönsson från Vinge. Vid mötet deltog också professorn Jan Andersson, Stockholms Universitet, och professor emeritus Ulf Jensen, LTH.

Glädjande bevistades presentationen av bolagsjurister från en rad stora svenska och internationella företag från stora delar av landet. Paneldeltagarna fick åtskilliga goda frågor från publiken, vilket måste ses som ett uttryck för att det finns ett påtagligt intresse för Vinge Expert Panel.


Arbetet med lanseringen fortsätter nu bl.a. genom uppföljning med deltagarna från presentationen och kontakter med juridisk fackpress och affärspress. Avslutningsvis kan vi upplysa att f.d. chefsjuristen Viveca Sten, som liksom ovannämnda personer är engagerad som expert i projektet, har uppmärksammat Vinge Expert Panel i en krönika på InfoTorg Juridik den 27 januari. För att läsa krönikan, klicka här. 

För att läsa mer om Vinge Expert Panel, klicka här.