Mergermarket har utsett Vinge till Årets M&A-byrå 2021 bland affärsjurister i Sverige.

Maria-Pia Hope, Managing Partner:

”Vi har upplevt ett mycket starkt år, med exceptionellt hög transaktionsaktivitet under hela året inom samtliga segment. Det är med stolthet och tacksamhet gentemot våra klienter som vi än en gång tar emot branschens finaste utmärkelse inom svensk M&A. Vi ser att den spetskompetens och bredd vi erbjuder inom fullserviceerbjudandet ger oss ett inflöde av strategiskt utmanande såväl som komplexa uppdrag till stora värden.”

 Vinge har under 2021 anlitats i 166 transaktioner till ett sammanlagt värde av 52 miljarder EUR. Vi är därmed den byrå som gjort flest transaktioner till största totala transaktionsvärde på svenska marknaden under året.

”Vi har under året agerat rådgivare vid ett flertal stora transaktioner, bland annat för riskkapitalbolaget EQT vid samgåendet med Exeter Property Group. Vi har också bistått Klarna i förvärvet av Pricerunner samt agerat rådgivare till det danska hälsovårdsföretaget Coloplast vid dess förvärv av Atos Medical.”

beskriver Jonas Bergström Head of M&A.

På den publika sidan bistod vi bland annat Investor i samband med det publika budet på Swedish Orphan Biovitrum och Klövern i samband med Corona Property Groups publik bud på Klövern. Vi agerade också rådgivare vid SBBs bud på Amasten, vid Vimians private placement och efterföljande notering, samt vid Scandics erbjudande av konvertibler och förlängning av existerande kreditfaciliteter.

”Att kunna erbjuda expertis inom samtliga affärsjuridiska områden gör att vi kan ta emot uppdrag av skiftande karaktär med hög komplexitet. Vi har under året sett väldigt starka siffror, och vi känner såklart stor glädje och stolthet över det förtroende som våra klienter har visat oss under året. Utmärkelsen är ett kvitto på att vi som marknadsledare levererar rådgivning av högsta kvalité inom vårt fullservicekoncept.”

understryker Jonas Bergström.

Priset delades ut på torsdagskvällen vid Mergermarkets European M&A Awards i London. Utmärkelsen baseras på såväl antalet genomförda transaktioner som värdet på affärerna. Hänsyn tas också till transaktionernas strategiska, komplexa och innovativa nivå. Juryn består av experter inom M&A och representanter från Mergermarket.