Nyhet

Ny säsong av Arbetsrättspodden

Välkommen till en ny säsong av Arbetsrättspodden, podden för dig som arbetar med HR‑ och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt.

Hur hanterar man en ”poor performer”, vad räknas som arbetsbrist och vilken uppsägningstid gäller för en VD som säger upp sig själv när inget står skrivet i anställningsavtalet? Det är några av de frågor vi diskuterat under höstens podd-avsnitt.

Vi på Vinge har startat podden för att dela med oss av vår kunskap och bjuda på insikter inom en rad olika arbetsrättsliga frågor och situationer.

Nedslag från kommande säsong

Under vårens avsnitt kommer vi bland annat att få möta Jonas Lindblad som tillsammans med Emelie Svensäter Jerntorp diskuterar frågan om lojalitetsplikt. En arbetstagare har lojalitetsplikt under anställningen, men så snart ett anställningsförhållande upphör kan arbetstagaren gå vidare till konkurrerande verksamhet. Vad betyder det för användningen och utformningen av konkurrensklausuler?

Åsa Gotthardsson gästar också podden där hon tillsammans med Emelie Svensäter Jerntorp diskuterar arbetsmiljö och arbetstagarnas hälsa. Vad innebär det i praktiken att arbetsmiljön är arbetsgivarens ansvar?

Under våren möter vi också Sara Strandberg, Ingela Malmborg och Vinges Managing Partner Maria-Pia Hope.

Har du en arbetsrättslig fråga som du är särskilt nyfiken på? Maila communications@vinge.se för att komma i kontakt med podden.

Och som vanligt – vi finns där poddar finns.