Nyhet Nu utbildar vi styrelser i CSR

25 februari 2016 Hållbarhet

Det är tid att lyfta blicken och fokusera på konkreta åtgärder i CSR-frågorna. Därför erbjuder vi nu en avancerad utbildning inom CSR och hållbarhet för styrelser. Vi kommer inte att i första hand fokusera på värdet av hållbarhetsarbete, utan på praktisk implementering och uppföljning av arbetet i olika typer av verksamheter med globala utmaningar.

Styrelseutbildningarna är interaktiva och utgår ifrån en rad fallstudier. Vi skräddarsyr även utbildningar, där vi anpassar tid och omfattning helt efter efterfrågan och behov.

Ur innehållet: ny lagstiftning och trender inom området, due diligence-begreppet inom hållbarhet, behovet av en systematisk internbesiktning där mandat, kompetens och resurser kan mätas i förhållande till styrelsens hållbarhetsåtagande, kompetensfrågor, behov av extern besiktning, utvärdering av riskhanteringsprocesser, ledarskap och ledningssystem, mätbarhet och vad som egentligen omfattas av begreppet hållbarhet.

Utbildningsansvarig är Parul Sharma, Head of CSR & Compliance, Advokatfirman Vinge, Stockholm.

Läs mer (PDF)

För mer information, kontakta Parul Sharma, +46 (0) 10 614 31 85, parul.sharma@vinge.se

Femte gången gillt för jämställdhetspris

Vinge har utsetts till “Bästa svenska affärsjuridiska byrå för kvinnor” på Europe Women in Business Law Awards som ägde rum i London 15 juni.
20 juni 2017 Hållbarhet

Jasmin Draszka-Ali invald i Transparency International Sveriges styrelse

Jasmin Draszka-Ali, biträdande jurist på Vinge, har blivit invald som styrelseledamot i Transparency International Sverige.
2 maj 2017 Hållbarhet

ESG-trender och Globala Hållbarhetsmål

Sluta jobba i stuprör, och gör en ordentlig inventering av de risker som är specifika för just ditt bolag!
27 mars 2017 Hållbarhet