Nyhet

Nu utbildar vi styrelser i CSR

25 februari 2016 Hållbarhet

Det är tid att lyfta blicken och fokusera på konkreta åtgärder i CSR-frågorna. Därför erbjuder vi nu en avancerad utbildning inom CSR och hållbarhet för styrelser. Vi kommer inte att i första hand fokusera på värdet av hållbarhetsarbete, utan på praktisk implementering och uppföljning av arbetet i olika typer av verksamheter med globala utmaningar.

Styrelseutbildningarna är interaktiva och utgår ifrån en rad fallstudier. Vi skräddarsyr även utbildningar, där vi anpassar tid och omfattning helt efter efterfrågan och behov.

Ur innehållet: ny lagstiftning och trender inom området, due diligence-begreppet inom hållbarhet, behovet av en systematisk internbesiktning där mandat, kompetens och resurser kan mätas i förhållande till styrelsens hållbarhetsåtagande, kompetensfrågor, behov av extern besiktning, utvärdering av riskhanteringsprocesser, ledarskap och ledningssystem, mätbarhet och vad som egentligen omfattas av begreppet hållbarhet.

Utbildningsansvarig är Parul Sharma, Head of CSR & Compliance, Advokatfirman Vinge, Stockholm.

Läs mer (PDF)

För mer information, kontakta Parul Sharma, +46 (0) 10 614 31 85, parul.sharma@vinge.se

Maria-Pia Hope utses till en av svenskt näringslivs mäktigaste kvinnor

Som en av få advokater på listan sticker Maria-Pia Hope, Managing Partner på Vinge, ut när Dagens Industri presenterar näringslivets mäktigaste kvinnor.
8 mars 2021 Hållbarhet

Vinge nomineras för sitt jämställdhetsarbete

För åttonde året nomineras Vinge som den advokatbyrå som lyckats bäst med sitt jämställdhetsarbete. Utmärkelsen delas ut 10 september av European Women in Business Law Award. Vinge är nominerade både som byrå och i de enskilda kategorierna.
24 augusti 2020 Hållbarhet

Vinge prisas för jämställdhetsarbete

För sjunde gången – sjätte gången i rad – tar Vinge hem utnämningen som den advokatbyrå i Sverige som lyckats bäst med sitt jämställdhetsarbete. 
14 juni 2019 Hållbarhet