Nyhet

Karl Montalvo i The Seat

9 juni 2023 Karriär The Seat

Nyligen var det Karl Montalvos, biträdande jurist i processgruppen på Göteborgskontoret, tur att sitta i The Seat.

Varför blev det just Vinge?

Jag sökte mig först hit som sommarnotarie, och ville vara på en större byrå med bra rykte i branschen. Väl som sommarnotarie trivdes jag väldigt bra, och ville gärna fortsätta här även efter studierna. Jag såg framför allt fram emot att få jobba med alla mina tidigare kollegor, och komma tillbaka till mitt gamla team.

Var det något som överraskade dig när du kom till oss?

Jag måste säga att jag blev lite förvånad över hur snabbt man kommer in i arbetet, och hur mycket kontakt du får med seniora kollegor och delägare som du ofta jobbar väldigt nära. Du får göra väldigt kvalificerat jobb från dag ett. Det var också något som överraskade mig under min tid som sommarnotarie.

Kände du till The Seat innan sedan innan?

Absolut. Jag hade koll på vad det var, samtidigt kan det vara svårt att föreställa sig hur ett ledningsgruppsmöte går till och hur diskussionen går innan man får erfara det med egna ögon.

Vad var din första tanke när du fick höra att du skulle sitta i stolen?

Jag tyckte det lät jättekul, framförallt att få en större inblick i verksamheten som jag kanske inte fått se annars, och få se hur man resonerar i olika frågor på ledningsnivå.

Hur förberedde du dig inför mötet?

Inför mötet får du en mötesagenda, och här stod det klart att en stor del av mötet skulle handla om AI-frågor. Jag fick även några frågor som jag skulle förbereda. Här funderade jag på – vad tycker jag är viktigt, vilka är mina perspektiv och vad vill jag bidra med när jag nu väl får chansen?

Och vad valde du att ta upp?

Mötet handlade mycket om AI. Här tog jag upp hur jag som ny biträdande jurist närmar mig frågan, och att det även kan finnas en viss oro över hur vissa frågor ska hanteras. Jag tog också upp hur det är att vara ny på företaget, vad som varit bra i vår onboarding-process och vad som kan förbättras. Sedan blev det mer löpande reflektioner.

Fanns det något mer som stod på agendan?

Mycket handlade om de interna AI-riktlinjer som skulle lanseras. Här hade vi olika delfrågor uppe till diskussion, och jobbade också vidare med ett förslag kopplat till hur vi använder autonoma AI-verktyg i olika situationer.

Var mötet som du hade tänkt dig?

Det var ännu mer öppet och högt i tak än vad jag hade tänkt mig. Men framför allt så konkret, och mer praktiskt än att endast diskutera på ett högre plan.

Har du några tips till den som sitter i The Seat framöver?

Fundera på vad du vill ta upp, och oavsett stor eller liten fråga kommer det att tas emot med både nyfikenhet och seriositet. Man sätter stort värde på dina reflektioner.

 

The Seat

Vi tror på att ge alla medarbetare möjlighet att växa i sitt yrke, påverka i sitt arbete och utrymme att vara sig själva. Därför låter vi en nyanställd sitta med vid varje ledningsgruppsmöte. Som en symbol för att få ta plats runt bordet tog vi fram en specialtillverkad stol.