Nyhet

Heja Sverige

4 februari 2022 Om byrån

Nu vänds hela världens ögon mot OS. Som officiell affärsjuridisk rådgivare till Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, försvarar Vinge de olympiska varumärkena. Givetvis är vi stolta över att kunna värna några av världens mest kända och värdefulla symboler.

I uppdraget som officiell rådgivare ingår att försvara de olympiska ringarna och förkortningen OS, som ingår i en stor portfölj av skyddade och värdefulla relaterade varumärken. Vinges team ger vägledning, exempelvis inom rättighets‑ och varumärkesfrågor, avtalsjuridik, samt bolagsfrågor. Under ett olympiskt spel ökar nämligen risken för varumärkesintrång, eftersom många gärna vill synas i sammanhanget. Vid överträdelser ingriper Vinge lika snabbt som om juridiken vore en olympisk gren.

Sedan 2016 har vi hjälpt till på det sätt vi kan bäst. Förutom immaterialrätt har vi gjort allt från att förhandla partneravtal till att ha biträtt under den nästan tre år långa processen vid Sveriges OS 2026-ansökan. Självklart är samtidigt vi djupt engagerade i Paralympics och stöttar truppens hårda arbete.

Nu ska medaljer delas ut i 109 grenar och vi önskar Sverige och alla atleter varmt lycka till under de vinterolympiska spelen!


Läs mer

Så arbetar Vinge med immaterialrätt inom sport, spel och underhållning

Så arbetar Vinge som juridisk rådgivare till SOK

 

Vinge inför Dude Diligence för ökad jämställdhet

Vinge är marknadsledare inom M&A bland Sveriges affärsjuridiska byråer. 2021 rådgav Vinge i 167 transaktioner till ett värde av 52 miljarder EUR. För att ge en bättre bild av jämställdheten i bolag inför uppköp, försäljningar och samgåenden kompletteras nu due diligence med Dude Diligence.
11 maj 2022 Om byrån

Louise Brorsson Salomon, Maria-Pia Hope och Christina Kokko utses till IFLR 2022 Women Leaders

Vinges delägare Christina Kokko, Maria-Pia Hope och Louise Brorsson Salomon har blivit utsedda som Women Leaders 2022 av IFLR. Utnämningen lyfter ledare med “outstanding reputations within their markets” på en global arena.
4 april 2022 Om byrån

Vinge är årets M&A-byrå

Mergermarket har utsett Vinge till Årets M&A-byrå 2021 bland affärsjurister i Sverige.
1 april 2022 Om byrån