Nyhet

Hederspris till boken ”Immaterialrätt och Marknadsrätt – ur praktiskt perspektiv”

17 november 2020 Immaterialrätt

Åsa Hellstadius, juris doktor och docent i civilrätt samt verksam i Vinges IP-grupp, har av Sveriges Marknadsförbund tilldelats hederspris för sin bok ”Immaterialrätt och Marknadsrätt – ur praktiskt perspektiv” i utmärkelsen Årets Marknadsföringsbok.

Boken ”Immaterialrätt och Marknadsrätt – ur praktiskt perspektiv” vänder sig till ett brett spektra av läsare som har behov av att sätta sig in i juridiken kring immaterialrätt och marknadsrätt, men som saknar förkunskaper i juridik. Med sina praktiska exempel är den bland annat lämplig för den som i sin yrkesverksamhet behöver en allmän orientering inom immaterialrätt och marknadsrätt. I boken behandlas de olika immaterialrätterna (upphovsrätt, patent, varumärken och mönster) samt marknadsföringsrätt och konkurrensrätt. Varje kapitel inleds också med exempelsituationer för att synliggöra reglernas tillämpning i praktiken.

 

Åsa anslöt till Vinges IP-grupp i januari 2020. De senaste åren har hon arbetat på Juridiska institutionen vid Stockholms universitet med forskning och utbildning inom immaterialrättsområdet, bland annat som programföreståndare för det internationella magisterprogrammet i europeisk immaterialrätt. Åsa har specialistkunskap inom patent och har varit särskilt aktiv i rättsliga frågor kopplade till Life Sciences, såsom bioteknik, etik, forskning och tillståndsgivning. Hon är också författare till flertalet läroböcker och artiklar inom immaterialrättsområdet.

I samband med utmärkelsen bjuder Sveriges Marknadsförbund in till ett webbinar med Åsa Hellstadius. Webbinaret äger rum 9 december kl. 9:00–9:45. Här anmäler du dig till samtalet