Nyhet

Greetings from New York

5 juli 2024 Karriär

Efter ett par år som jurist på Vinge kan du få chansen att vidga dina vyer genom att arbeta hos någon av byråns klienter i Sverige eller på en advokatbyrå utomlands under en period. En som gjort det är Elsie Nassar, med en juristexamen från Stockholms universitet och idag biträdande jurist i M&A-gruppen på Vinges Stockholmskontor. Under förra året genomförde hon ett secondment som Global Visiting Laywer på advokatbyrån Covington & Burling i New York. Vi bad henne berätta hur en helt vanlig arbetsdag såg ut.

6:30 Dags att vakna! Några morgnar i veckan försökte jag träna innan jobbet. Jag varvade mellan pilates, löpturer och gymmet i min byggnad. En favorit var löpturen längs Hudson River, en magisk vy som ni kan se på bilden.

8:40 Avfärd mot jobbet. Min lägenhet låg i Chelsea på Manhattan. Mäklaren som hjälpte mig att hitta den kom snabbt på uttrycket ”Elsie in Chelsea” som därefter blev min slogan. Det är faktiskt första gången mitt namn rimmar på något - it was meant to be.

Själva kontoret låg i Midtown, cirka 20 minuters promenad från lägenheten. Jag var inte särskilt förtjust i tunnelbanan och promenerade istället till jobbet varje dag, sippandes på en iskaffe och hörlurar i öronen. Mina amerikanska kollegor kunde inte förstå att jag gick till jobbet och jag fick påpekat there is something with you Europeans and walking”. ”We call it ’vardagsmotion’, you should try it” svarade jag stolt. Jag varierade alltid mina rutter till jobbet, favoriten var längs Fifth Avenue där jag passerar både Madison Square Park och Bryant Park.

9:00 Jobb. Covington är en fullservicebyrå och har, utöver New York, kontor i 13 städer runt om i världen, däribland London, Dubai, Bryssel och Los Angeles. Jag tillhörde arbetsgruppen Corporate som består av undergrupperna Finance, Mergers & Acquisition, Securities & Capital Markets, Technology Transactions och Venture Capital / Emerging Companies. Mina arbetsuppgifter bestod därmed inte enbart av rena privata M&A-transaktioner som jag var van vid från Vinge, något som var både utmanade och kul.

12:00 Lunch with a view. Varje onsdag serverades gratis lunch i kontorets kafeteria, mestadels från snabbmatskedjor som åts från papperstallrikar med plastbestick och plastglas. Maten och standarden fick mig att längta tillbaka till de hemmalagande luncherna i bistron på Vinges Stockholmskontor. Däremot tröttnade jag aldrig på den magiska utsikten över Empire State Building.

15:00 Coffee Chat med Women's Forum. Covington har ett forum för byråns kvinnliga associates, som samlas en gång i månaden över en kopp kaffe. Utöver detta anordnar de även olika evenemang som middagar, gästföreläsare och resor. Ett mycket bra initiativ som syftade till att stärka gemenskapen bland kvinnliga jurister.

19:00 Yankees Game. Covington arrangerade regelbundet olika kvällsaktiviteter, allt från AW:s till Broadway-föreställningar och sportevenemang. Den här kvällen bjöd på en basebollmatch på Yankee Stadium. Baseboll må inte vara den mest händelserika eller fartfyllda sporten att kolla på men det blir inte mer amerikanskt än så, och är därför ett måste att uppleva.

Det var allt från mig. Hoppas att ni tyckte det var kul att få följa med och få en inblick i hur det är att arbeta som jurist i New York, och lycka till med de fortsatta juridikstudierna!

Utvecklas med oss

Vi vill att du som jurist ska få möjlighet att bli ditt allra bästa jag på Vinge. Eftersom många av våra jurister anställs direkt efter examen är ett secondment en möjlighet till värdefull erfarenhet och nya synsätt, kunskaper samt yrkesmässiga nätverk inför framtiden.

Mer om hur du kan utvecklas på Vinge.