Nyhet

Meet The Seat – Arthur Kinski

29 november 2022 Karriär The Seat

Nyligen var det Arthur Kinskis, biträdande jurist i Corporate Commercial på Stockholmskontoret, tur att sitta i The Seat. Vi tog en pratstund för att höra hur det var.

När började du på Vinge?

Jag började i september men var också sommarnotarie förra året, så det var en fin återkomst till mina Vinge-kollegor nu under hösten.

Vad var din första tanke när du fick höra att du skulle sitta i The Seat?

Det var faktiskt en väldig överraskning. Jag var på väg till en museivisning med en grupp kollegor, då vår HR-kollega ringde och frågade om jag ville sitta med i ledningsgruppen. Och självklart ville jag det!

Varför blev det just Vinge?

Jag sökte flera olika sommarnotarieprogram och träffade flera byråer. Vinge var min sista intervju under en vecka. Ganska direkt kände jag ”får jag möjligheten kommer jag att tacka ja!”. Jag hade inte så mycket uppfattning sedan innan, men jag fick ett otroligt bra intryck under intervjun. När jag sedan fick jobbet som sommarnotarie trivdes jag väldigt fint.

Hur förberedde du dig inför mötet?

Först var det en mängd frågor som dök upp. Vad förväntas av mig, vad ska jag säga, hur bör jag klä mig? Jag hade en briefing med Maria-Pia Hope, vår VD, redan dagen därpå. Här blev uppgiften väldigt tydlig. Du får också samma PM som övriga i ledningsgruppen, där du i lugn och ro kan läsa in dig och förbereda dina frågor.

Vad valde du att ta upp under mötet?

Min första fråga handlade om att utbilda även juniora jurister i klientanskaffning. Även om man inte kommer att hantera det under sina första år är det bra att få in tänket från början, inte minst när du växer i rollen. Här får du också en god känsla för helheten. Hur utvecklar vi affären? Kan vi till exempel erbjuda något mer?

Jag reflekterade också över - vad är extra viktigt att Vinge håller fast vid? Att jobba på ett ställe som sätter stor vikt vid både affären och sina medarbetare, är för mig något verkligt betydelsefullt. Vi har en stark laganda och intern stolthet, att det är medarbetarna som gör byrån. Det är för mig något som är viktigt att fortsätta värna.

Vad mer stod på agendan?

Först hade vi en lägesrapport med uppföljning av olika pågående projekt i verksamheten. Till detta också en aktuell konjunktursavstämning. Efter det stod en avstämning från olika arbetsgrupper på tapeten.

Har du några tips till den som sitter i The Seat framöver?

Det är verkligen inget att vara nervös för. Alla i ledningen är supertrevliga och genuint nyfikna på dig, dina observationer och perspektiv.

När du förbereder dig inför mötet kan det vara positivt att bolla idéer med dina kollegor. Samtidigt representerar du dina egna tankar och perspektiv. Fundera på – vad är viktigt för oss som byrå, och vad vore kul att se mer av på Vinge? Gör gärna lite research och koppla det till de erfarenheter du haft hittills.

The Seat

Vi tror på att ge alla medarbetare möjlighet att växa i sitt yrke, påverka i sitt arbete och utrymme att vara sig själva. Därför låter vi en nyanställd sitta med vid varje ledningsgruppsmöte. Som en symbol för att få ta plats runt bordet tog vi fram en specialtillverkad stol.

Läs mer om The Seat