Nyhet Arbetsrättspodden – Sommarspecial

24 juni 2020 Arbetsrättspodden

Det har varit en omtumlande vår för de flesta verksamheter. Nya arbetsrättsliga ämnen har till följd av detta toppat listorna över vad vi får flest frågor om. Välkommen till Arbetsrättspoddens sommarspecial - podden för dig som arbetar med HR och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt. Den här veckan bjuder vi på dubbla avsnitt i vårens säsongsavslutning.

Utredningen om hur anställningsskyddet i Sverige bör förändras är en politiskt laddad fråga. I avsnitt # 22 diskuterar Charlotte Forssander och Emelie Svensäter Jerntorp utredningen och ger även några framtidsspaningar kring detta.

 

Det har varit en vår fylld av nya utmaningar och arbetsrättsliga frågeställningar. Hur uppfyller man arbetsmiljöansvaret vid arbete hemifrån? Måste man berätta för chefen att man har fått corona? Vad händer med stödet för korttidsarbete vid semester? Charlotte Forssander och Emelie Svensäter Jerntorp summerar i säsongens sista poddavsnitt, # 23, några av de corona-relaterade frågor som legat överst på agendan våren 2020.

 

Arbetsrättspodden finns där poddar finns med nya avsnitt varannan vecka.

 

Här kan du lyssna på Arbetsrättspodden # 22 - Den kontroversiella LAS-utredningen

Här kan du lyssna på Arbetsrättspodden # 23 - Den ovanliga (corona)våren 2020


Medverkande:

Charlotte Forssander, delägare

Emelie Svensäter Jerntorp, advokat

Arbetsrättspodden # 21 – Immateriella rättigheter

Immateriella tillgångar som skapats av en medarbetare kan uppgå till stora värden, men är det verkligen alltid arbetsgivaren som äger och förfogar över dessa immateriella rättigheter? Välkommen till Arbetsrättspodden, podden för dig som arbetar med HR och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt.
11 juni 2020 Arbetsrättspodden

Arbetsrättspodden # 19 - Korttidsarbete

Genom korttidsarbete kan en arbetsgivare minska den anställdes arbetstid och få stöd av staten för att täcka stora delar av kostnaden. Vad krävs för att en arbetsgivare ska ha tillgång till det stöd som finns?
30 april 2020 Arbetsrättspodden

Arbetsrättspodden # 18 - Diskriminering

Att diskriminering inte får förekomma är något i princip alla håller med om. Detta till trots förekommer det. Välkommen till Arbetsrättspodden, podden för dig som arbetar med HR och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt.
16 april 2020 Arbetsrättspodden