Nyhet Arbetsrättspodden # 26 - Arbetsmiljö vid hemarbete

30 september 2020 Arbetsrättspodden

Den här hösten är det många som arbetar hemifrån, mer eller mindre frivilligt. Vad innebär det för arbetsgivarens ansvar för arbetsmiljön? Välkommen till Arbetsrättspodden, podden för dig som arbetar med HR och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt.

I höstens tredje avsnitt av Arbetsrättspodden diskuterar vi hemarbete. Vilka krav kan arbetsgivaren ställa på arbetstagarna och vilket ansvar ligger på arbetsgivaren gällande arbetsmiljön i hemmet? Det och mycket mer diskuterar Emelie Svensäter Jerntorp och Ingela Malmborg i veckans avsnitt.

Arbetsrättspodden finns där poddar finns med nya avsnitt varannan vecka.

Här kan du lyssna på Arbetsrättspodden # 26 – Arbetsmiljö vid hemarbete

Arbetsrättspodden # 27 – Sant eller falskt – arbetsrättsliga myter

”Det är omöjligt att säga upp en anställd i Sverige.” ”Three strikes and you’re out!” ”En provanställning kan aldrig förlängas.” Det florerar många förutfattade meningar kring anställningsregler och arbetsrättslig lagstiftning. Välkommen till Arbetsrättspodden, podden för dig som arbetar med HR och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt.
21 oktober 2020 Arbetsrättspodden

Arbetsrättspodden # 25 - Provanställning

När en anställning påbörjas är det vanligt att den startar med en prövotid. Detta för att arbetsgivaren ska kunna se om den anställde är rätt person på rätt plats. Välkommen till Arbetsrättspodden, podden för dig som arbetar med HR och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt.
16 september 2020 Arbetsrättspodden

Arbetsrättspodden # 24 – När är det läge att avskeda?

Uppsägning och avskedande är två väldigt olika åtgärder. Välkommen till Arbetsrättspodden, podden för dig som arbetar med HR och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt.
3 september 2020 Arbetsrättspodden