Uppdrag

Vinge företräder Main Capital vid försäljningen av Assessio

1 september 2023 M&A

Vinge företräder Main Capital V (”Main Capital”) vid försäljningen av Assessio International Holding 2 AB med dotterbolag (”Assessio”)

Assessio är ett SaaS-bolag specialiserade inom strategisk HR och utvecklar tester och verktyg inom arbetspsykologi. Deras verktyg kan bland annat hjälpa organisationer att förutsäga vem som har bäst potential att lyckas i en roll, hitta framtidens ledare i organisationen och definiera sin organisationskultur och matcha den med individers värderingar.

Main Capital förvärvade Assessio 2019 och Assessio har sedan dess fördubblat sin omsättning och är idag den ledande aktören inom talangutvärderingar i både Norden och Benelux, med över 1 800 kunder inom ett brett spektrum av branscher.

Vinges bestod huvudsakligen av Jonas Johansson, Filip Öhrner, Maria Dahlin Kolvik, Per Kling, Stina Bengtsson, Gustav Persson, Johan Gavelin, Sophie Böje, Alexander Rüdén och Anna Ekdahl Roos.

 

Relaterat

Vinge rådgivare till SAGA Diagnostics AB i samband med konvertibelfinansiering

SAGA Diagnostics AB, ett bolag verksamt inom cancerdiagnostik, har genomfört en konvertibelfinansiering om cirka 144 miljoner kronor. Vinge företrädde SAGA Diagnostics i samband med transaktionen.
28 september 2023

Vinge företräder Repligen Corporation i samband med förvärvet av Metenova

Vinge har företrätt Repligen Corporation med dotterbolag (”Repligen”), en multinationell koncern inom life science som utvecklar och kommersialiserar höginnovativa bioprocessteknologier och system som möjliggör effektiviseringar i processen för tillverkning av biologiska läkemedel, i samband med dess förvärv av Metenova Holding AB med dotterbolag (”Metenova”).
27 september 2023

Vinge biträder vid försäljning av Heda Security

Helix Kapital och övriga aktieägare har avyttrat sina aktier i ADEH Intressenter AB, moderbolag till Heda Security, till EMK Capital.
25 september 2023