Uppdrag

Vinge företräder Dreams i samband med försäljningen av Dreams Technology

27 februari 2023 M&A

Vinge företräder Dreams AB i samband med försäljningen av den ledande engagemangsbankplattformen Dreams Technology till Doconomy vilket utökar uppsättningen klimatåtgärdsverktyg och ger banker möjlighet att bättre engagera sina kunder.

Dreams Technology är ett Stockholmsbaserat fintech-bolag med en ledande engagemangsbankplattform som bygger på beteendevetenskap och som hjälper finansbranschen att skapa starka kundrelationer, attrahera nästa generation och samtidigt ta itu med ekonomiskt välbefinnande och hållbarhet. Doconomy är en ledande startup för klimatteknologi som hjälper banker, företag och konsumenter att bättre förstå och minska sin miljöpåverkan.

Genom transaktionen blir Doconomy den första leverantören som erbjuder en helhetslösning som driver meningsfull klimatpåverkan för finansbranschen.

Vinges team bestod av Jonas Johansson, Eléonore Friberg och Stojan Arnerstål.

Relaterade nyheter

Vinge företräder Ramirent i samband med förvärvet av JIAB

Vinge företräder Ramirent AB i samband med förvärvet av JIAB Hyrcenter (bestående av bolagen JIAB Hyrcenter AB och JIAB Boden AB). Genom förvärvet förstärker Ramirent ytterligare sin position i Norrbotten och som det största maskinuthyrningsföretaget i Sverige.
21 mars 2023

Vinge biträder vid försäljning av GleSYS

Vinge har biträtt huvudägarna VIA equity och VD Glenn Johansson samt övriga mindre aktieägare vid försäljning av GleSYS till den Luxemburgbaserade infrastrukturfonden Cube Infrastructure Managers.
21 mars 2023

Vinge biträder Svea Bank AB med emission av AT1-obligationer om 300 miljoner SEK

Vinge har biträtt Svea Bank AB (”Bolaget”) i samband med dess emission av primärkapitaltillskott (AT1) om 300 miljoner SEK för att optimera sin kapitalstruktur.
14 mars 2023