Uppdrag

Vinge biträder TA Associates tillsammans med Goodwin Procter i samband med förvärv

23 augusti 2023 M&A

De ledande globala private equity-bolagen TA Associates och Warburg Pincus LLC har ingått avtal om att förvärva en majoritetsandel i Epassi Group från majoritetsägaren Bregal Milestone. Vinge biträdde TA Associates med avseende på svenska frågor i transaktionen. Vinge biträdde TA Associates tillsammans med Goodwin Procter.

TA är ett ledande globalt private equity-bolag med fokus på tillväxt i lönsamma företag. Warburg Pincus är en ledande global tillväxtinvesterare och en erfaren partner till ledningsgrupper som strävar efter att bygga hållbara företag med hållbart värde. Epassi Group är Europas ledande digitala lösning för personalförmåner med en räckvidd på nästan 13 miljoner användare, över 13 500 arbetsgivare och mer än 59 000 tjänsteleverantörer. Epassi är marknadsledande inom digitala personalförmåner i Norden, Italien och Storbritannien och har utsetts av Financial Times till ett av de snabbast växande företagen i Europa under 2022 och 2023.

Vinges team bestod huvudsakligen av Sofie Nordgren, Niklas Törnell och Emil Sandgrim.

Läs pressrelease här

Relaterat

Vinge rådgivare till SAGA Diagnostics AB i samband med konvertibelfinansiering

SAGA Diagnostics AB, ett bolag verksamt inom cancerdiagnostik, har genomfört en konvertibelfinansiering om cirka 144 miljoner kronor. Vinge företrädde SAGA Diagnostics i samband med transaktionen.
28 september 2023

Vinge företräder Repligen Corporation i samband med förvärvet av Metenova

Vinge har företrätt Repligen Corporation med dotterbolag (”Repligen”), en multinationell koncern inom life science som utvecklar och kommersialiserar höginnovativa bioprocessteknologier och system som möjliggör effektiviseringar i processen för tillverkning av biologiska läkemedel, i samband med dess förvärv av Metenova Holding AB med dotterbolag (”Metenova”).
27 september 2023

Vinge biträder vid försäljning av Heda Security

Helix Kapital och övriga aktieägare har avyttrat sina aktier i ADEH Intressenter AB, moderbolag till Heda Security, till EMK Capital.
25 september 2023