Uppdrag

Vinge biträder Platzer vid försäljning

7 juni 2017 Corporate Commercial

Vinge biträdde Platzer vid försäljning av Säve Depå till Serneke. Underliggande fastighetsvärde 100 mkr.

Fastigheten i fråga omfattar omkring en miljon kvadratmeter och såldes via bolag. Platzer förvärvade Säve Depå från Volvo i december 2016 i en av Göteborgs största fastighetsaffärer någonsin; fastighetsvärdet uppgick till 2,8 mdkr. Vinge biträdde Platzer även i affären med Volvo.

Från Vinge medverkade Olof Jisland, ansvarig partner tillsammans med biträdande juristen Kristoffer Larsson.

Relaterat

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023

Vinge har rådgivit The Weir Group i samband med dess förvärv av Sentiantechnologies AB ("Sentian")

The Weir Group, ett globalt och världsledande företag inom gruvteknologi, har förvärvat 100% av aktierna i Sentian, en Sverigebaserad utvecklare av AI-lösningar som optimerar processer rörande mineralbearbetning.
23 november 2023

Vinge har biträtt CDPQ i samband med en investering i Northvolt

Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) har investerat 150 miljoner USD i Northvolt genom ett konvertibelt lån. Investeringen kommer användas för att finansiera byggandet av den nya batterifabriken Northvolt Six i Québec. När fabriken är färdigställd kommer den ha en årlig produktionskapacitet på upp till 60 GWh.
21 november 2023