forstoringsglas

Sökresultat

Vinge topprankas av Global Investigations Review 2023

Global Investigations Review (GIR) 2023 uppmärksammar Vinge som enda nordiska advokatbyrå för unik och branschledande kompetens inom Corporate Investigations på den svenska marknaden.
1 december 2023

EU lanserar vindkraftspaket

Den 24 oktober presenterade Europeiska kommissionen (”Kommissionen”) ett vindkraftspaket för att stödja den europeiska vindkraftsindustrin och förbättra dess konkurrenskraft.
1 december 2023

Den nya svenska FDI-lagen - Vinges experter beskriver de viktigaste insikterna i International Comparative Legal Guide

Den 1 december träder den nya svenska FDI-lagen i kraft. Vinges kapitel i International Comparative Legal Guide - Foreign Direct Investment Regimes, skrivet av Martin Johansson och Victoria Fredén, ger en praktisk och överskådlig sammanfattning av den påverkan som säkerhetsskyddslagen och den nya FDI-lagen har på transaktioner av olika slag.
30 november 2023

Vinge har biträtt Triton i samband med försäljning av aktier i Ambea AB (publ)

Totalt placerades 8,4 miljoner aktier till ett pris om 43,50 kronor per aktie, motsvarande ett sammanlagt värde om cirka 365 miljoner kronor.
29 november 2023

Vinge företräder Lassie AB vid kapitalanskaffning om 260 miljoner kronor

Vinge har företrätt djurförsäkringsförmedlingsbolaget Lassie AB i samband med en kapitalanskaffning om 260 miljoner kronor i syfte att fortsätta expansionen av verksamheten.
29 november 2023

Vinge utsedd till årets M&A-byrå

Vinge tog under tisdagskvällen emot utmärkelsen årets svenska M&A-byrå 2023 vid Mergermarket European M&A Awards i London.
28 november 2023

EU:s Data Act antagen

Som ett sista steg i lagstiftningsprocessen, antog Europeiska unionens råd (Rådet) den 27 november 2023 förordningen om regler för skälig åtkomst till och användning av data, den så kallade dataakten eller Data Act.
27 november 2023

Vinge har rådgivit Expedition Growth Capital i samband med dess investering i Factbird

Expedition Growth Capital har, tillsammans med Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), genomfört en investering i det danska tech-bolaget Factbird. Vinge rådgav Expedition Growth Capital i samband med investering.
27 november 2023

Lag om upphandling inom försörjningssektorerna - välkommen till boklansering med mingel

Väl genomförda upphandlingar är av strategisk betydelse för samhället. Samtidigt är regelverket på området relativt komplicerat och under ständig förändring, vilket kan försvåra möjligheterna till en överblick. Den 11 december bjuder vi in till boklansering av den nyligen publicerade nyutgåvan av Lagen om upphandling inom försörjningssektorerna – En kommentar. 
24 november 2023

Vingemedarbetare bakom artiklar om insolvensrätt i Chambers Insolvency 2023 Global Practice Guide

Advokaterna Morgan Hallén, Anna Palmérus, Malin Olsson och Jenny Sandlund har bidragit med artiklar om konkurs, rekonstruktion och allmän insolvensrätt i Sverige till den nyligen publicerade ”Insolvency 2023 Guide” i ”Chambers and Partners Global Practice Guide”.
24 november 2023

Vinge har rådgivit The Weir Group i samband med dess förvärv av Sentiantechnologies AB ("Sentian")

The Weir Group, ett globalt och världsledande företag inom gruvteknologi, har förvärvat 100% av aktierna i Sentian, en Sverigebaserad utvecklare av AI-lösningar som optimerar processer rörande mineralbearbetning.
23 november 2023

Vinge har biträtt CDPQ i samband med en investering i Northvolt

Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) har investerat 150 miljoner USD i Northvolt genom ett konvertibelt lån. Investeringen kommer användas för att finansiera byggandet av den nya batterifabriken Northvolt Six i Québec. När fabriken är färdigställd kommer den ha en årlig produktionskapacitet på upp till 60 GWh.
21 november 2023

Vinge har biträtt Scandic i samband med dess återköp av konvertibler

Vinge har biträtt Scandic Hotels Group AB (publ) (”Scandic”) i samband med dess återköp av konvertibler.
20 november 2023

Vinge biträder Sobro vid investering i EFFSO Group

EFFSO Group har valt att bredda sitt ägande med Sobro som ny ägarpartner och majoritetsägare. EFFSO Group är en marknadsledande koncern av svenska inköpstjänsteföretag. Verksamheten grundades 2007 och har en total omsättning på ca 170 mkr.
17 november 2023

Vinge biträder EHF i budet på Götenehus

EHF AB har lämnat ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Götenehus Group AB (publ).
16 november 2023
Nästa