Pressmeddelande

Vinge gör juridik mer lättillgänglig - skapar konst av juridiska texter

30 januari 2020 Om byrån Karriär

Affärsjuridik är en konstform alltför få har möjlighet att ta del av. Vinge har därför skapat ett AI-drivet, självspelande piano som gör musik av juridisk text.

På Vinge används affärsjuridik som verktyg inom uppdrag och projekt som påverkar vitt skilda delar av samhället i stort och smått. För att ge ett nytt perspektiv på den bredd och skönhet som ryms inom verksamheten har Vinge skapat en installation, en artificiell intelligens som översätter resultatet av arbetet till den mest universella formen av kommunikation – musik. Montera valfri juridisk text i maskinen, tryck på knappen och hör en unik musikalisk komposition skapas i realtid.

AI:n är framtagen i samarbete med industridesignern och musikern Axel Bluhme, samt upplärd och coachad av musikaliskt lagda Vingemedarbetare.

-Med vårt AI-drivna piano vill vi illustrera bredden och precisionen i det vi gör på Vinge. Vi är en fullservicebyrå som verkar inom samtliga affärsjuridiska genrer. Nu kan vi äntligen höra alla de klanger verksamheten rymmer. Vi ser affärsjuridiken som vår egen konstform, och hos oss får alla spela sin egen melodi. säger Fredrik Dahl, HR-ansvarig delägare.

 

Se instrumentet i full aktion, lyssna på ett urval av avtal och läs mer på vinge.se/career.

 

För mer information vänligen kontakta:

Kristian Sjöholm
Marknads‑ och kommunikationschef
070 429 33 53
kristian.sjoholm@vinge.se

Relaterat

"Som sommartrainee får du en inblick i hur nationalekonomi används i rollen som affärsmässig rådgivare"

Sommaren 2023 spenderade Agnes Durbeej-Hjalt, vanligtvis masterstudent i nationalekonomi, som sommartrainee på Vinge. Här delar hon med sig av sina intryck från tiden, och ger dig som funderar på att söka tjänsten nästa år sina bästa tips.
29 september 2023 Om byrån Karriär

"Var inte rädd för att undersöka vilka möjligheter som finns för dig som är student"

Anna Högsten lärde känna Vinge redan under studietiden då hon deltog på flera event. Idag arbetar hon som biträdande jurist på vårt Göteborgskontor. ”Är du student och har frågor, var inte rädd för att säga hej och undersöka vilka möjligheter som finns”, ger hon som råd till studenter som funderar på en karriär som affärsjurist.
26 september 2023 Om byrån Karriär

Vinge nominerat i Financial Times Innovative Lawyer Awards Europe 2023

Vinges Dude Diligence har utsetts till finalist då Financial Times uppmärksammar marknadens mest innovativa advokatbyråer. Utmärkelsen syftar till att lyfta byråer som med innovation vägleder klienten mot en mer hållbar och agil verksamhet.
14 september 2023 Om byrån Karriär