Pressmeddelande

Louise Brorsson Salomon ny VD för Vinge

11 mars 2024 Om byrån

Louise Brorsson Salomon är delägare på Vinge och efterträder under våren Maria-Pia Hope som varit VD sedan 2012. Skiftet på vd-posten följer en långsiktig successionsplan. Styrelsens uppdrag till Louise Brorsson Salomon är att fortsätta att utveckla Vinges erbjudande, värna Vinges klienter, locka de bästa juriststudenterna och tillse att Vinge fortsätter att vara en god samhällsaktör.

Louise Brorsson Salomon har varit på Vinge sedan 2005 och är delägare sedan 2015. Hon är ansvarig delägare för bank- och finansgruppen i Stockholm och är en internationellt erkänd och topprankad rådgivare. Hon har under sin karriär på Vinge medverkat i några av de viktigaste och mest högprofilerade affärerna i svenskt näringsliv.

Jag har varit på Vinge större delen av mitt yrkesverksamma liv, och idag känns Vinge på många sätt som en del av mitt DNA. Jag är glad och stolt över att ha fått förtroendet att fortsätta att utveckla vår framgångsrika fullserviceaffär tillsammans med resten av vårt duktiga team.  Ledarskapsfrågor ligger mig varmt om hjärtat och jag tar med min erfarenhet från klientrådgivningen och från att leda bank- och finansgruppen in i vd-rollen. Mitt uppdrag är framförallt att fortsätta på Vinges inslagna väg, med fokus på att ytterligare stärka vår position som ledande affärsjuridisk byrå i Norden, säger Louise Brorsson Salomon.

Louise är styrelsens förstahandsval som ny vd efter Maria-Pia. Vi är övertygade om att Louise har de ledaregenskaper och den målmedvetenhet som krävs för att leda en av Nordens största advokatbyråer in i framtiden, säger Johan Winnerblad, Vinges styrelseordförande.

Samtidigt är jag och styrelsen imponerade av och tacksamma för hur Maria-Pia på ett enastående och konsekvent sätt har lett Vinges resa mot ökad tillväxt, jämställdhet, klientfokus och hållbarhet, fortsätter Johan Winnerblad.

Att leda Vinge i över ett decennium har varit ett privilegium, men det är också ett utmanande jobb som kräver sin kvinna. Nu när Vinge står stadigt är det naturligt för mig att lämna över till nästa generation, och det gläder mig att det är just Louise som tar över. Louise och jag har jobbat nära i många år, och jag vet att hon är en modern, inlyssnande och klok ledare. Jag kan inte tänka mig en bättre efterträdare, säger Maria-Pia Hope.

Vinge, som förra året firade 40-årsjubileum och redovisade en rekordomsättning på 1,6 miljarder kronor, har 535 anställda och är en av de ledande byråerna i Norden.

För mer information;

Johan Winnerblad, styrelseordförande Vinge, 070-714- 3095 johan.winnerblad@vinge.se

Maria-Pia Hope, avgående vd Vinge, 010-614 3127 maria-pia.hope@vinge.se

Louise Brorsson Salomon, nyutsedd vd Vinge, 010-614 3118 louise.brorsson-salomon@vinge.se

 

Relaterat

Storslam för Vinge vid Managing IP EMEA Awards 2024

Vinge tog under torsdagskvällen emot hela fyra utmärkelser vid Managing IP EMEA Awards 2024 i London. Det gör Vinge till en av galans stora vinnare, och den mest framgångsrika svenska byrån.
11 april 2024 Om byrån

Vinge topprankad i 12 områden och som Leading Firm i Chambers & Partners Europe Guide 2024

Ett stort tack till alla våra klienter som bistått med viktig feedback i samband med Chambers & Partners årliga ranking. Resultatet har nu offentliggjorts, och vi gläder oss åt topprankingar i 12 områden, samt som Leading Firm och ett betydande antal individuella rankingar.
14 mars 2024 Om byrån

Vinge behåller toppranking i Chambers Global Guide 2024

Årets resultat i Chambers & Partners 2024 globala ranking har nu offentliggjorts, där vi gläder oss åt topprankingar i fem områden och ett stort antal individuella rankingar. Ett stort tack till våra klienter som bistått med viktig feedback i samband med rankingprocessen.
19 februari 2024 Om byrån