Nyhet

Wendela Hårdemark ansluter sig till Vinge

Vinges immaterialrättsgrupp rekryterar Wendela Hårdemark till sitt kontor i Stockholm.

- Vi har haft ett lyckosamt antal år och bygger nu upp vårt team för att matcha efterfrågan, säger Håkan Borgenhäll, delägare och ansvarig för Vinges immaterialrättsgrupp i Stockholm. Wendela är ett värdefullt tillskott till gruppen och med sin kompetens och gedigna erfarenhet kommer hon att komplettera och förstärka Vinges erbjudande inom immaterialrätt.

Wendela är specialist inom immaterialrätt och tvistlösning med mångårig erfarenhet av att lämna rådgivning till och företräda klienter i kommersiella tvister, både inför allmän domstol och skiljeförfarande. Hon kommer närmast från Stim, Sveriges tonsättares internationella musikbyrå, där hon arbetat med bland annat upphovsrättsligt påverkansarbete på EU-nivå samt implementering av ny lagstiftning rörande kollektiv förvaltning av upphovsrätt. Dessförinnan har Wendela arbetat som advokat på Sandart & Partners Advokatbyrå, varit hovrättsfiskal samt blivit tingsmeriterad vid Stockholms tingsrätt.

- Jag ser mycket fram emot att få ansluta mig till Vinge, säger Wendela. Det är en byrå som ligger i framkant och som på ett innovativt sätt har lyckas införliva det entreprenöriella utan att ge avkall på högkvalitativ juridisk rådgivning.

- Vi är glada över att Wendela börjar hos oss, säger Richard Wessman, Counsel på Vinge. Hennes akademiska engagemang och intresse för immaterialrättsliga frågor gör henne särskilt lämpad för Vinges immaterialrättsgrupp som bedriver kraftfullt arbete inom IP, och bidrar till att driva den internationella immaterialrättsliga utvecklingen framåt.