Nyhet

Viveka Classon förstärker Vinges försäkringserbjudande

Vinge utökar nu kompetensen inom försäkringsrätt med Viveka Classon, tidigare chefjurist på Skandia. Viveka ansluter som counsel till den nybildade arbetsgruppen Corporate Insurance, där hon kommer att arbeta tillsammans med bland andra delägarna Fabian Ekeblad och Per Johan Eckerberg.

Sedan ett år tillbaka är Viveka Classon verksam som juristkonsult hos Kompass Advokat. Därutöver har hon ett långt yrkesliv bakom sig som jurist inom Skandia, där hon varit chefjurist i sex år samt medlem i koncernledningen och sekreterare i Skandias styrelse.

Fabian Ekeblad, arbetsgruppchef för Corporate Insurance: - De finansiella företagen utsätts för en flodvåg av nya och komplexa regler, ofta drivet av att EU vill harmonisera regelverken för medlemsländerna. Viveka har ur vårt perspektiv unika erfarenheter och kontakter genom att hon har arbetat i en central ställning i ett stort finansiellt företag. Vi tror att det medför att vi blir ännu bättre på att förstå våra klienter inom försäkring och den finansiella sektorn i stort samt stärker vår ledande position inom försäkring ytterligare.

Viveka Classon börjar på Vinges Stockholmskontor den 1 september 2017.

För ytterligare information:

Fabian Ekeblad
Delägare, Stockholm
fabian.ekeblad@vinge.se
010-614 30 97

Kristian Sjöholm
Presschef
kristian.sjoholm@vinge.se
010-614 33 53