Nyhet

Maria-Pia Hope utses till en av svenskt näringslivs mäktigaste kvinnor

Som en av få advokater på listan sticker Maria-Pia Hope, Managing Partner på Vinge, ut när Dagens Industri presenterar näringslivets mäktigaste kvinnor.

Med mer än 20 års erfarenhet av bank och finans och rankad bland Sveriges ledande advokater på området av IFLR och Chambers Global leder hon landets största affärsjuristbyrå.

Så lyder motiveringen av Maria-Pia Hope i Dagens Industri.

Maria-Pia Hope:

Jag är mycket hedrad och glad över utnämningen. Jämställdhet och mångfald stärker vår organisation och skapar en större dynamik vilket gör att vi levererar bättre lösningar till våra klienter. Vi har aldrig haft så många kvinnor på seniora positioner och vi har aldrig utvecklats så starkt som vi gör idag. Tillsammans med våra klienter bryter vi ny mark och driver juridiken framåt på en mängd områden.

Vinge bedriver sedan 2015 ett aktivt arbete för att öka andelen kvinnliga delägare, med målsättningen att hälften av alla nyinvalda delägare ska vara kvinnor. En grund för detta är en ökad andel kvinnor på senior nivå, där hälften av våra seniora jurister idag är kvinnor. Ambitionen och arbetet för en diversifierad arbetsplats omfattar dock mer än enbart balans mellan könen. Strävan efter dynamik och mångfald i arbetsgrupperna syftar till att få in nya perspektiv i verksamheten. En förutsättning för detta är en organisation där varje medarbetare värdesätts för sitt bidrag till helheten, där en bred representation av ålder och bakgrund, erfarenhet och personlighet är avgörande för företagets fortsatta utveckling.