Nyhet

Vinges experter ger en inblick i svensk sjörätt i den senaste upplagan av International Comparative Legal Guide – Shipping Law 2022

10 augusti 2022

Vinges experter i sjö- och transporträtt har återigen bidragit med det svenska kapitlet avseende sjörätt i International Comparative Legal Guides (ICLG).

ICLG är en ledande global juridisk databas som täcker rättsläget genom referensmaterial, analyser, nyheter och juridiska guider inom 193 jurisdiktioner och 58 rättsområden.

Databasen används av experter inom privat och offentlig sektor över hela världen och har idag mer än 5 miljoner sökningar per år. Vinges uppdrag att skriva det svenska kapitlet inom sjö- och transporträtt bekräftar den ledande positionen på det sjörättsliga området. 

Kapitlet ger en praktisk och överskådlig sammanfattning av de mest centrala områdena inom svensk sjörätt. Här kan du läsa kapitlet.

Möt Hanna Lemne, Competition Analyst

I somras var Hanna Lemne Competition Analyst i vår EU- och konkurrensrättsgrupp. Vi tog tempen på henne för att höra mer om hennes uppdrag, kombinationen nationalekonomi och juridik och sommaren på Vinge.
3 oktober 2022

Private Funds – Vinge startar ny verksamhetsgrupp för fondetableringar i Sverige

Riskkapitalbolag har historiskt ofta förvaltat sina fonder från utlandet. På senare tid har en tydlig omsvängning skett mot att flytta hem förvaltningen av fonder och etablera fonder som svenska aktiebolag. För att bättre kunna bistå vid svenska fondetableringar startar Vinge en ny verksamhetsgrupp för rådgivning inom Private Funds.
3 oktober 2022

Förslag från Kommissionen om en ny mediefrihetsakt för EU

Europeiska Kommissionen har presenterat ett förslag till ny lagstiftning till skydd för journalister och mediebolag samt för bekämpandet av desinformation.
26 september 2022