Nyhet

Vinge vinner pris för bästa intranät

12 februari 2014

Nyligen, på den årliga WSA-galan utsågs Sveriges bästa webbplatser. Över 200 000 webbplatsbesökare ger sina omdömen i allt från funktionalitet till design, vilket gör undersökningen till landets mest omfattande och heltäckande ranking. Dessutom delades pris ut för bästa intranät och här tog Vinge hem priset.

-Intranätet ska vara en självklar start på dagen, säger Sandra Thoresson, intranätansvarig på Advokatfirman Vinge, om syftet med intranätet. 

–Den primära målgruppen är alla våra anställda. Huvudsyftet är att effektivisera och förenkla det dagliga arbetet och att ha en gemensam plattform för nyheter och intern information. Dessutom strävar vi efter att främja samarbetet och informationsflödet mellan våra kontor och stimulera till kontinuerligt kunskapsutbyte.

Vilka funktioner använder medarbetarna mest?

 – MP-bloggen är mycket populär, MP står för managing partner. Där bloggar våra tre MP:ar om sin vardag, var och en på sitt eget personliga sätt, berättar Sandra Thoresson. I vårt digitala bibliotek har vi samlat och kategoriserat ett stort antal länkar till externa juridiska källor som underlättar arbetet för våra jurister. Telefonboken används hela tiden av alla och där kan du se om personen finns på plats, grupptillhörighet m.m. Det finns även snabblänkar, dvs gemensamma länkar till andra system såsom tidredovisningen, dokumentmallbank m.m.

 Varför är ni vinnare i denna kategori, tror du?

–Förhoppningsvis är det vårt fokuserade arbete på användarnytta och användarvänlighet som har gett det positiva utfallet. Vi blev mycket glada över nomineringen och den sporrar oss i vårt fortsatta utvecklingsarbete.