Nyhet

Vinge vässar erbjudande inom kapitaltäckning och riskhantering i den finansiella sektorn

30 november 2021 Om byrån

Vinge startar ett team inom kapitaltäckning och riskhantering i den finansiella sektorn för att ytterligare stärka erbjudandet inom Bank & Finans och Regulatory. Torbjörn Jacobsson, senior specialist inom finansiella risk- och kapitaltäckningsfrågor med bakgrund bland annat som riskchef i banksektorn, har engagerats för att leda gruppen.

Gruppen bistår i alla typer av risk- och kapitaltäckningsfrågor, som förutom Torbjörn Jacobsson utgörs av Henrik Schön och Axel Jansson.

”Med denna rekrytering både breddar och stärker vi vårt erbjudande inom Bank- och Finans samt Regulatory. Genom att knyta Torbjörn Jacobsson, en av Sveriges ledande personer på området, till Vinge kommer vi att bli ännu starkare inom risk- och kapitaltäckningsfrågor vilket ger ytterligare värde till våra klienter inom Fintech, värdepapperiseringar och andra strukturerade finansieringar. Vinge erhåller i detta en spetskompetens som är unik på marknaden.” 

säger Mikael Ståhl, chef för Bank & Finans.

 

Relaterade nyheter

Erik Sjöman utses till hedersdoktor

Erik Sjöman, delägare, utses till hedersdoktor vid Juridiska Fakulteten vid Lunds universitet.
30 januari 2023 Om byrån

Lisa Bourghardt utsedd till counsel vid Vinges Skånekontor

Lisa Bourghardt har utsetts till counsel vid Vinges Skånekontor från och med 1 januari 2023. Lisa har arbetat på Vinge sedan 2013 och är verksam inom immaterialrätt.
9 november 2022 Om byrån

Helena Rosén Andersson ansluter till Vinge

Idag hälsar vi det tidigare justitierådet Helena Rosén Andersson välkommen till Vinge. Härmed förstärker vi vårt erbjudande inom offentlig upphandling, förvaltnings- och kommunalrätt, konstitutionell rätt, statligt stöd och tvistlösning.
18 augusti 2022 Om byrån