Nyhet

Vinge var rådgivare till Carlson Hotels Worldwide i börsintroduktionen av Rezidor Hotel Group AB

28 november 2006

Aktierna Rezidor Hotel Group AB ("Rezidor") noteras idag på Stockholmsbörsen. Ett erbjudande avseende befintliga aktier genomförs i samband med introduktionen och säljande aktieägare är SAS AB ("SAS"). Den andre av Rezidors två ägare före erbjudandet, Carlson Hotels Worldwide, Iic. ("Carlson") ökar i samband med introduktionen sitt aktieinnehav från 25% till 35% i bolaget. Under förutsättning av att den övertilldelningsoption SAS ställt ut till medverkande emissionsinsitut utnyttjas fullt ut kommer SAS därefter inte att äga aktier i Rezidor.
 
Vinge har varit rådgivare till Carlson i samband med bösintroduktionen av Rezidor och i Vinges team har huvudsakligen Rikard Stenberg, Henrik Fritz och Christian Lindhé ingått.
 
CARLSON-koncernen är en global aktör inom branscherna hotell, kryssningar, resturanger, affärs- och nöjesresor samt inom marknadsföring. CARLSON-koncernen räknas som en av de största privatägda bolagen i USA. Bolag som arbetar under CARLSON-koncernens varumärken har totalt mer än 170.000 anställda i sammanlagt drygt 150 länder. CARLSON-koncernens totala försäljning, inklusive franchiseverksamhet, uppgick till totalt USD 34,4 miljarder under 2005.