Nyhet

Vinge vald till årets bästa nordiska advokatfirma

10 december 2010

Statliga uppdragen i Saab – och Volvoaffärerna samt för Apoteket bidrog

Vinge har i hård konkurrens utsetts till årets nordiska mästare i stora komplexa affärstransaktioner under året - Mergers and Acquisitions (M&A). De statliga uppdragen vid försäljningen av Saab till Spyker och Volvo till Geely har varit framgångsfaktorer liksom det omfattande uppdraget för staten att privatisera Apoteket. Speciellt glädjande är det att få priset i klassen förvärv och fusioner under ett år som präglats av nedgång inom området.

Vinge har under året sett en stadig ström av M&A transaktioner trots att aktiviteten inom M&A området snarare har gått ned de senaste åren.

– Vår bedömning är att de förvärv och fusioner som ändå genomförs i en ansträngande konjunktur är mer komplexa och viktigare för klienten. Därför väljer de en affärsjuridisk byrå som har erfarenhet av många komplexa transaktioner samt har de mest kompetenta affärsjuristerna, säger Michael Wigge, vd Vinge.

– Vinge har under året hjälpt Riksgälden med lån från europeiska investeringsbanken, ett lån som gjorde försäljningen av Saab till Spyker möjlig. En affär som var komplex, pågick länge och hade flera juridiska utmaningar, säger Maria-Pia Hope, som var ansvarig för det Vinge-team som arbetade med Saabaffären, och som tog emot priset vid en ceremoni i London på torsdagskvällen.

Priset delas ut av Financial Times och analysföretaget Mergermarket. Vinge fick priset som årets nordiska byrå i hård konkurrens av såväl svenska som internationella byråer. Utnämningen har skett genom en trestegsprocess där bland annat antalet affärstransaktioner, deras storlek och komplexitet ingår som kriterier. Även det strategiska innehållet i affärerna samt eventuellt nyhetsinslag har bedömts. En oberoende panel av M&A experter har sedan valt ut den bästa advokatfirman.

För ytterligare information;
Michael Wigge, VD Vinge, 070-714 30 56, michael.wigge@vinge.se
Maria-Pia Hope, Partner Vinge, 070-714 31 27, maria-pia.hope@vinge.se

Vinge är en av Nordens största advokatbyråer med 500 anställda. Verksamheten är inriktad på affärsjuridik och uppdragen är till stor del internationella. Vinge har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt i Bryssel, Hong Kong och Shanghai och ingår i Lex Mundi, ett globalt nätverk för oberoende advokatbyråer.