Nyhet

Vinge utsedd till årets M&A-byrå

Vinge tog under tisdagskvällen emot utmärkelsen årets svenska M&A-byrå 2023 vid Mergermarket European M&A Awards i London.

Vi är otroligt glada och stolta över att i hård konkurrens återigen ta emot branschens främsta utmärkelse inom M&A. Trots en utmanande marknad som präglats av stor ekonomisk och geopolitisk osäkerhet har vi fått förtroendet att bistå våra klienter i många av de största och mest komplicerade transaktionerna på den svenska marknaden, däribland Thermo Fisher Scientific vid dess uppköpserbjudande till aktieägarna i Olink, Biotage vid dess förvärv av Astrea Bioseparations från Gamma Biosciences, Altor vid dess förvärv av en minoritetspost i Marshall, Fyndiq vid sammanslagningen med CDON, Yubico vid fusionen med den svenska spac:en ACQ Bure, samt SBB vid avknoppningen av Neobo samt bildandet och finansieringen av SBB Residential Property,” säger Jonas Bergström, Head of M&A på Vinge.

Vinge har hittills under 2023 anlitats i över 100 transaktioner med ett sammanlagt transaktionsvärde på ca 25 miljarder EUR. Det gör Vinge till den byrå som gjort flest och störst transaktioner på den svenska marknaden under året.

M&A Awards 2023
Kristian Ford, William Kåge, Johan Winnerblad, Peter Sundgren, Sofie Nordgren, Anders Strid och David Andersson.

Vi är väldigt tacksamma för det förtroende som våra klienter har gett oss under året, och ser det som ett kvitto på kvalitén i vår rådgivning och styrkan i vårt fullservicekoncept. Möjligheten att kunna erbjuda juridisk expertis inom samtliga affärsjuridiska områden gör att vi kan hantera uppdrag med hög komplexitet och leverera rådgivning av högsta kvalité”, fortsätter Jonas Bergström.

Juryns val baseras på såväl antalet genomförda transaktioner som värdet på affärerna. Hänsyn tas också till transaktionernas strategiska, komplexa och innovativa nivå. Juryn består av experter inom M&A och representanter från Mergermarket.

Läs mer om Mergermarket Awards 2023