Nyhet

Vinge utökar spetskompetensen med ytterligare ekonomer

30 september 2021 EU‑ och konkurrensrätt

Vi välkomnar två ytterligare ekonomer, Adam Löfquist och Carl Widstrand, till Vinges specialistgrupp EU, Competition & Regulatory.

Adam har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi från Lunds universitet och har tidigare praktiserat på Vinge som Competition Analyst. Carl Widstrand ansluter som Junior Economist efter avslutade studier vid Handelshögskolan i Stockholm.

”Med dessa rekryteringar vässar vi den samlade kompetensen och förstärker vårt erbjudande inom framför allt konkurrensrätt, tvistlösning och offentlig upphandling. Vi har nu in-house ett team med fyra kvalificerade ekonomer som leds av Jakob Jeanrond. Det kommer våra klienter till direkt nytta på ett effektivt sätt.” 

säger Johan Karlsson, ansvarig delägare, EU, Competition & Regulatory.

Ekonomisk expertkompetens är en förutsättning för ett heltäckande erbjudande, och även nödvändigt i konkurrensrättsligt mer komplicerade ärenden. Det kan röra sig om förvärv, olika typer av avtal och samarbeten, karteller eller dominansmissbruk, men också strategisk rådgivning exempelvis avseende prissättning och rabattsystem. Den ekonomiska expertkompetensen kommer också väl till pass vid värdering av skada och som bevisning i skadeståndsrättsliga tvister, men även inför och i samband med anbudsgivning och överprövning av offentlig upphandling.

 

Kontakt:

Johan Karlsson
Advokat, Partner                                                                              

Jakob Jeanrond (PhD)
Ekonomisk Expert