Nyhet

Vinge utnämns till bästa advokatbyrå för kvinnliga affärsjurister

10 september 2020 Om byrån Utmärkelser Karriär

Vinge har utsetts till “Bästa nordiska affärsjuridiska byrå för kvinnor” på European Women in Business Law Awards som ägde rum i London 10 september. Vinge tar för åttonde gången emot priset som den advokatbyrå som lyckats bäst med sitt jämställdhetsarbete.

Priset European Women in Business Law Awards (WIBLA) delas ut till de byråer som baserat på undersökningar och nomineringar är de bästa byråer för kvinnor att verka i och som lyckas bäst med sitt jämställdhetsarbete. Utmärkelsen delades ut 10 september i London och arrangeras av Euromoney Legal Media Group samt International Financial Law Review.

Vinge tar emot utmärkelsen för sjunde året i rad, och åttonde gången totalt.

Ett nordiskt pris och en sjuårig obruten vinstsvit gör oss såklart väldigt stolta. Våra klienter anser att mångfald i våra team är en hygienfaktor, och vi vill kunna möta dem i det. Konkret är vårt mål att 50 % av våra nya delägare under perioden 2020-2024 ska vara kvinnor. På så sätt hoppas vi åstadkomma en ännu bättre balans över tid.

beskriver Maria Pia Hope, Managing Partner på Vinge.

Vinge har som första svenska advokatbyrå satt det konkreta målet om 50 procent kvinnor vid inval av nya delägare. Under perioden 2015-2020 har andelen kvinnor hittills uppgått till 41 % vid inval av nya delägare, vilket är ett högre snitt än branschen i stort. Fördelningen i företagets styrelse är fyra kvinnor och fem män. I ledningsgruppen är fördelningen fem kvinnor och fyra män.

Vinge var utöver det nordiska priset även nominerade i den europeiska kategorin ”Women in Business Law”. Christina Kokko, delägare M&A, var också nominerad i den individuella kategorin "Best in private equity".

Vinge har fått utnämningen som bästa svenska byrå 2011, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 samt 2019.