Nyhet

Vinge topprankad i Chambers Europe Guide

14 maj 2007

 

Vinge har topprankats av Chambers & Partners i deras publikation Chambers Europe 2007 och får högsta betyg som byrå inom flertalet arbetsområden. Flera av Vinges advokater rankas dessutom högst inom sina specialistområden.

Vinge rankas högst i Sverige inom ett flertal specialistområden av Chambers & Partners. Rankingen presenteras i Chambers & Partners nya publikation; Chambers Europe, som rankar de ledande advokatbyråerna och de ledande advokaterna, både lokalt, nationellt och på europeisk basis. Advokatbyråer och advokater rankas i grupper från 1-6, där grupp 1 anses vara den bästa. 

Vinge och Vinges advokater topprankas i Sverige inom Banking & FinanceCapital Markets; Competition & Antitrust; Corporate/M&A; Dispute Resolution; Employment; Private Equity; Real Estate; Shipping och TMT. Inom dessa områden rankas Vinge inte bara bland de bästa advokatbyråerna i landet utan även ett flertal advokater lyfts fram personligen som de bästa i Sverige. Vinge-advokaten Carl Wetter har fått exeptionella rekommendationer och utnämns till Star performer inom Competition/Antitrust i Chambers Europe 2007. Därtill rankas Fredrik von Baumgarten, Carl Gustaf De GeerPatrick Forslund, Karin Grauers, Björn Gustavsson, Stefan de Hevesy, Björn Lindskog, Göran Nyström, Carl Johan af Petersens, Mikael Ståhl, Christer Söderlund, Hans Wibom och Bertil Villard i topp inom sina respektive områden. Utöver dessa topprankingar har Anna Edström, Fabian Ekeblad och Jonas Rosengren utnämnts som Up and coming. De som fått utnämningen Up and coming är de som ännu inte etablerat sig fullt, men som ytterst bidrar till verksamhetens framgång och utveckling.

Chambers & Partners tillhandahåller oberoende rankningar och redaktionella kommentarer. Rankningarna baseras på juridisk kunskap, professionalism, klientservice, affärsmässig medvetenhet, samt engagemang för klienten. Rankningarna och kommenterarna är oberoende och objektiva. Chambers & Partners har under många år givit ut bland annat Chambers Global - the World’s Leading Lawyers. Här presenteras resultaten av undersökningar av juridiska tjänster runt om i världen. I Chambers Global Guide listas de ledande advokatbyråerna samt de ledande advokaterna i 160 länder. Från och med i år ger de även Chambers Europe Guide, som är en separat europeisk guide. Vinge har återkommande rankats mycket högt inom de specialistområden som Chambers & Partners analyserar och har ofta utsetts till ledande i Sverige inom dessa områden, både på byrånivå och på individnivå.

För mer information om Chambers & Partners och Chambers Europe, se www.chambersandpartners.com.

Förnybar energi – Rådet enas om en tillfällig krisförordning

I början av november presenterade Europeiska Kommissionen ett förslag om en påskyndad utbyggnad av förnybara energikällor för att påskynda omställningen till grön energi och minska EU:s beroende av ryska fossila bränslen. I enlighet med Europeiska Rådets slutsatser som framfördes i oktober, menar Kommissionen att den pågående energikrisen kräver omedelbara åtgärder för att införliva delar av REPowerEU-planen, och föreslår därmed en krisförordning som baseras på nödbestämmelsen i artikel 122.1 i fördraget om europeiska unionens funktionssätt (FEUF).
6 december 2022

”När jag fick stipendiet kände jag att Vinge trodde på mig”

Hawjin Shamer var en av de allra första vinnarna av Vinges mångfaldsstipendier när hon fick det 2004. Då var hon nyss fyllda 19 och elev på Angeredsgymnasiet, idag arbetar hon som senior åklagare på Riksenheten mot korruption.
1 december 2022

Nytt förslag om utvidgning av arbetsmiljöansvaret

I slutet av augusti 2022 presenterades betänkandet ’’SOU 2022:45 – Steg framåt, med arbetsmiljön i fokus’’. I utredningen lämnas bland annat förslag om att arbetsmiljöansvaret ska utvidgas för att bättre överensstämma med hur arbetet organiseras på dagens arbetsmarknad.
30 november 2022