Nyhet

Vinge störst på fastighetstransaktioner 2019

Efter ett 2019 med mycket hög transaktionsnivå är Vinge Sveriges största byrå vad gäller fastighetstransaktioner.

Vinge är störst i Sverige på fastighetstransaktioner efter ett 2019 med mycket hög transaktionsnivå. Vinge medverkade under 2019 i fastighetsaffärer med en underliggande volym om 99 miljarder kronor, varav 22,7 miljarder i finansiering, där man dessutom varit delaktiga i ett listbyte på börsen om 18 miljarder kronor.

Assur Badur, delägare i Vinges fastighetsgrupp, beskriver i tidningen Fastighetssverige en intensiv period med hög ärendevolym:

Framför allt handlar det om att vi har en väldigt bred och djup kompetens på byrån med specialister inom alla segment som bidrar. Det spelar också in vilka kunder som vi samarbetar tätt med och som har konsolideringstankar inklusive muskler att genomföra större transaktioner. Ofta får vi större uppdrag i kraft av att vi är en stor byrå med fullserviceaffären.

Assur Badur kommenterar också coronapandemins påverkan på branschen:

Vad gäller transaktioner var det precis i början något avvaktande, börsen sjönk som en sten och marknaden blev lite paralyserad. Sakta men säkert så rullade vi igång och sedan har det tagit fart. Nu känns det nästan som vanligt på transaktionssidan, om man ser till hur mycket vi har att göra.

I projekt som sträcker sig över längre tid blir pandemin och hanteringen av den en fråga, för det har påverkat, något annat vore märkligt. På finansieringssidan har det haft märkbara effekter. Vi ser nu att detta är en fråga bland flera som man måste hantera.