Nyhet

Vinge stärker sin M&A- och Private Equity-kompetens med ny delägare.

8 maj 2005

De senaste sex åren har Jan Byström varit verksam i New York. Han har framförallt biträtt amerikanska private equity-klienter i såväl privata som publika M&A-transaktioner. Jan har varit rådgivare till såväl köpare som säljare i ett stort antal s.k. controlled auctions. Han har också arbetat för equity investors i stora cross border projektfinansieringar.

"Det är med stor tillfredsställelse vi annonserar rekryteringen av Jan Byström", säger Carl Wetter, ordförande på Vinge Stockholm i en kommentar. "Efter sina år i New York har Jan en gedigen erfarenhet av att leda, förhandla och dokumentera stora transaktioner i en internationell miljö. Med den erfarenheten och med spetskompetens inom M&A och Private Equity, är jag övertygad om att Jan blir en viktig förstärkning för Vinge och våra klienter", fortsätter Carl Wetter.

Jan Byström (f. 1964) kommer närmast ifrån en av USAs absolut ledande Wall Street byråer, Davis Polk & Wardwell, där han arbetat sedan 2000. Mellan åren 1998 och 2000 arbetade Jan i New York på den amerikanska byrån Hunton & Williams. Jan Byström har tidigare arbetat på Vinge mellan 1993 och 1998.

Jan Byström blev medlem av Sveriges Advokatsamfund 1997 och medlem av the New York State Bar 2001.

För ytterligare information kontakta Fredrik von Baumgarten,
tel: 08 614 31 07, e-mail fredrik.baumgarten@vinge.se.