Nyhet

Vinge slår upp portarna till IP@Vinge

22 oktober 2021

Den 6 december bjuder vi in till IP@Vinge, en förmiddag i immaterialrättens tecken som samlar några av Sveriges främsta experter på IP-området. Tillsammans med inbjudna gäster diskuterar vi ett antal högaktuella IP-frågor under ledning av jur. dr Ulrika Wennersten.

Under dagen får vi bland annat ta del av Tobias Kempas reflektioner om hur AI utmanar traditionella IP-rättsliga principer. Vi diskuterar också Influencer Marketing, piratkopiering, immaterialrättsliga avtal och andra aktuella ämnen. Bland våra gästande föreläsare återfinns bland annat professor Frantzeska Papadopoulou, Stockholms universitet, Per Sahlqvist, Brand Eye och Måns Sjöstrand, Daniel Wellington.

Seminariet riktar sig till dig som är bolagsjurist eller som hanterar immaterialrättsliga frågor i din vardag. Samtalet sänds också digitalt, där anmälan gäller även för digital medverkan.

Här ser du den fullständiga agendan för dagen. Här anmäler du dig.

Har du frågor? Ta gärna kontakt med din Vinge-representant eller med vår kontaktperson Kelly Fredriksson.

Emelie Svensäter Jerntorp utnämnd till ny delägare

Med start 1 januari 2022 tillträder Emelie Svensäter Jerntorp som delägare vid Vinges Skånekontor.
19 november 2021

Vinge toppar listan över fastighetstransaktioner

Vinge toppar listan över fastighetstransaktioner för 2020-2021. Med en transaktionsvolym på 147,8 miljarder SEK ligger Vinges fastighetsgrupp åter i topp på Fastighetsvärldens lista över sammanlagd transaktionsvolym.
11 november 2021

Vaccinering och sjukdomstest på arbetsplatsen

I samband med höstens minskade smittspridning av covid-19 och återgång till kontorsarbete har frågan om vaccineringskrav och möjligheter för coronatest på arbetsplatsen blivit högaktuell. Många arbetsgivare frågar sig om det går att ställa krav på vaccination eller obligatoriska tester. I den här fördjupningsartikeln ger vi vår uppfattning om vad som gäller i olika situationer.
10 november 2021