Nyhet

Vinge ser positiva tecken på den nordiska M&A-marknaden!

8 maj 2005

Som framgår av mergermarkets senaste statistik börjar den nordiska marknaden för större M&A-transaktioner visa positiva tecken. Under årets första nio månader har Vinge noterat en klar ökning av antalet affärer och med sina 36 transaktioner toppar Vinge listan över Nordens mest anlitade affärsjuridiska rådgivare.
Bland de individuella rådgivarna återfinns fyra Vinge-advokater bland de 15 mest anlitade. De båda topplaceringarna tas av advokaterna Johan Cederlund och Johan Göthberg. Öresundsregionens ökade betydelse framgår av att Peter Linderoth på Vinge Malmö återfinns på 5:e plats.
Den nordiska M&A-marknadens återhämtning framgår också av att Vinge placerar sig på 17:e plats på listan över hela Europas mest anlitade byråer.

- Även om det kanske är för tidigt att tala om en trend så börjar det helt klart se ljusare ut på den för Vinge viktiga M&A-marknaden. Att Vinge inte bara behåller sina tätpositioner i Norden utan också återtar en plats bland Europas mest anlitade rådgivare ser vi naturligtvis som ett styrketecken, både för Vinge och för den nordiska M&A-marknaden, säger Michael Wigge, managing partner på Vinge Stockholm i en kommentar.

Vinge är en av Nordens största advokatbyråer med omkring 445 medarbetare, varav cirka 275 jurister. Verksamheten är helt inriktad på affärsjuridik och utgörs till stor del av internationella uppdrag med fokus på M&A och Corporate Finance.

Klicka här för mer information (pdf-fil).


_______________________

För ytterligare information kontakta: Michael Wigge, tel 08-614 30 56,070-714 30 56, michael.wigge@vinge.se. eller Fredrik von Baumgarten, tel: 08-614 31 07, 070-714 31 07, fredrik.baumgarten@vinge.se.