Nyhet

Vinge nummer ett i Norden och elva i Europa

8 juli 2008

Vinge är den ledande affärsjuridiska byrån i Norden, både när det gäller antal affärer och volym. Delägaren Johan Winnerblad är den mest aktiva förvärvsjuristen i Norden och trea i Europa. Och åtta av byråns advokater hamnar på topp 40 listan i Norden. Det visar statistik från brittiska analysföretaget Mergermarket.

­­
Första halvåret i år medverkade Vinge i 41 transaktioner till ett värde av 248 miljarder kronor. Det betyder att 2007 års helårsvärde på 211 miljarder kronor i transaktionsvärde redan är passerat.

­– Vinges mål är att vara den främsta transaktionsbyrån i Norden och det senaste halvåret har vi bekräftat den positionen. Det beror på att vi har många erkända transaktionsjurister som drar till sig de prestigefyllda uppdragen, säger Michael Wigge, VD Vinge Stockholm, som inte ser någon nedgång; 

– Vi ser ingen avmattning utan snarare en ökning och våra orderböcker är redan fulla till en bra bit in på hösten. 

På 20 i topplistan för Europa återfinns Vinge på 11:e plats. Och i Tyskland och Frankrike avancerar Vinge till 9:e repektive 8:e plats sett till antal transaktioner.

Åtta av byråns delägare hamnar på 40 i topplistan i Norden; Johan Winnerblad, plats 1, Jan Byström, 11, Malin Leffler, 12, Fredrik Tengström, 18, Carl Wetter, 21, Christoffer Saidac, 23, Johan Göthberg, 33 samt Göran Nyström plats 40.

Vinge har medverkat i flera viktiga transaktioner under 2008 bland andra statens försäljning av Vin & Sprit samt vid Postens fusion med danska Posten.

För ytterligare information;

Michael Wigge,  Vd Vinge Stockholm, 070-714 30 56, michael.wigge@vinge.se
Boo Ehlin, kommunikationschef, 08-614 33 87, 070-429 33 87, boo.ehlin@vinge.se

Vinge är en av Nordens största advokatbyråer med omkring 450 anställda. Verksamheten är inriktad på affärsjuridik och uppdragen är till stor del internationella. Vinge har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt i London, Bryssel, Hong Kong och Shanghai och ingår i Lex Mundi, ett globalt nätverk för oberoende advokatbyråer. www.vinge.se